Seizoen 2019-2020 Film


25 jaar nadat Quentin Tarantino er de Gouden Palm kreeg voor ‘Pulp Fiction’, scheerde hij opnieuw hoge toppen op het festival van Cannes met zijn langverwachte negende film. ‘Once Upon a Time… in Hollywood’ is een prachtige ode geworden aan de laatste gloriedagen van Hollywood aan het eind van de jaren ‘60.

Met voor het eerst samen op het scherm: wereldsterren Leonardo DiCaprio en Brad Pitt, als een vervagende televisiester en zijn stunt-double. Met Margot Robbie als Sharon Tate. Met opnieuw een fantastische soundtrack.

Regie: Quentin Tarantino / Met: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie e.a. / VS, VK, 2019 / 2u29'


PERS

Dit kan alleen maar teleurstellen, denk je dan. Think again. ­Tarantino neemt er zijn tijd voor, amuseert zich kostelijk, verliest halverwege te veel gas aan zijn ­typische oeverloze gelul, maar uiteindelijk haalt hij zijn slag virtuoos thuis. Hoewel de film alles heeft van wat we stilaan zijn gaan beschouwen als tarantinesk, krijgen we hier toch een heel andere kant van hem te zien. Een melancholische Tarantino: wie had dat kunnen denken?” ★★★★★ - De Standaard

Believe the hype, want met deze razend entertainende pastiche op het Hollywood van de jaren '60, abrupt dooreengeschud door de Charles Manson-moorden, lost QT de hooggespannen verwachtingen helemaal in en keert hij terug naar zijn allerbeste vorm. De dialogen knetteren, de kleuren knallen en het centrale gouden duo Brad Pitt en Leonardo DiCaprio groovet dat de stukken erafvliegen.” - Humo

 

Gerelateerde events

Dolor y gloria

| Schouwburg Cc Strombeek
Seizoen 2019-2020 Film
Dit zacht vermomde autobiografisch portret schetst een tijdreis door Pedro Almodóvars persoonlijk en cinematografisch verleden en is tevens een best-of-compilatie van alles waarvoor we de Spaanse grootmeester zo aanbidden.
Tickets

The Wild Pear Tree

| Schouwburg Cc Strombeek
Seizoen 2019-2020 Film
Vier jaar geleden won de Turkse regisseur Nuri Bilge Ceylan de Gouden Palm in Cannes voor het prachtige 'Winter Sleep'. Opvolger 'The Wild Pear Tree' is een cinematografische parel rond de spanning tussen idealen en werkelijkheid.
Tickets

Minding the gap

Film op maandag

| Schouwburg Cc Strombeek
Seizoen 2019-2020 Film
Een skateboard en een videocamera: dat zijn de twee objecten die de Chinese Amerikaan Bing Liu het dierbaarst zijn. Twaalf jaar filmen leidt tot een even ontluisterende als ontroerende inkijk in de stap van drie jongens van teenage angst naar volwassenheid.
Tickets