Film Seizoen 2018-2019

 

Binnen zijn bedrijf verdedigt Olivier de rechten van zijn collega's. Deze veeleisende baan dient hij, na het plotselinge vertrek van zijn vrouw Laura, te combineren met de opvoeding van zijn kinderen en het gezinsleven in het algemeen. Geconfronteerd met zijn nieuwe verantwoordelijkheden, worstelt hij om een nieuw evenwicht te vinden, want Laura keert niet terug.

Al bij zijn debuut Keeper, waarin een jongeman zijn liefje zwanger maakt, werd duidelijk dat regisseur Guillaume Senez een blijver was. De Franstalige Belg richt met Nos Batailles zijn filmische pijlen op het vaderschap. Het resultaat is een vertederende schets van een verbijsterde vader onder druk. De film mocht het Filmfestival van Namen reeds openen en werd bovendien geëerd met een speciale vertoning tijdens de Semaine de la Critique op het afgelopen festival van Cannes. 

Met dit intieme verhaal werpt Senez grote vragen op over genderverhoudingen en carrièrekeuzes. De regisseur positioneert zich met Nos Batailles ontegenzeggelijk tussen de vaandeldragers - de Dardennes, Lafosse en Lanners - van de Belgische cinema.

Regie: Guillaume Senez / Met: Romain Duris, Basile Grunberger, Lena Girard Voss / België, Frankrijk 2018 / Frans geproken, Nederlans ondertiteld

Bekijk de trailer

Gerelateerde events

Ballon

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
1979. In het midden van de Koude Oorlog, dromen twee Oost-Duitse families ervan naar het Westen te vluchten. Hun plan: een luchtballon bouwen en ermee de grens overvliegen. Een onvoorstelbaar verhaal. Een waargebeurd verhaal.
Tickets

Duelles

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Podium 2018-2019
Twee hartsvriendinnen (Veerle Baetens en Anne Coesens) wonen in aangrenzende huizen, hun bourgeoisgezinnen zijn nauw met elkaar verbonden. Ze vieren alle feesten samen en hun zoontjes zijn als broers. Tot het noodlot toeslaat en de harmonie verstoord wordt door wantrouwen en onzekerheid.
Tickets

At Eternity's Gate

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Er zijn al heel wat films over Van Gogh de revue gepasseerd, maar wanneer Willem Dafoe in zijn huid kruipt én geregisseerd wordt door schilder/cineast Julian Schnabel levert dat toch een schitterende meerwaarde op. Dafoe doet alle vorige vertolkingen vergeten.
Tickets