Film Seizoen 2018-2019

 

Binnen zijn bedrijf verdedigt Olivier de rechten van zijn collega's. Deze veeleisende baan dient hij, na het plotselinge vertrek van zijn vrouw Laura, te combineren met de opvoeding van zijn kinderen en het gezinsleven in het algemeen. Geconfronteerd met zijn nieuwe verantwoordelijkheden, worstelt hij om een nieuw evenwicht te vinden, want Laura keert niet terug.

Al bij zijn debuut Keeper, waarin een jongeman zijn liefje zwanger maakt, werd duidelijk dat regisseur Guillaume Senez een blijver was. De Franstalige Belg richt met Nos Batailles zijn filmische pijlen op het vaderschap. Het resultaat is een vertederende schets van een verbijsterde vader onder druk. De film mocht het Filmfestival van Namen reeds openen en werd bovendien geëerd met een speciale vertoning tijdens de Semaine de la Critique op het afgelopen festival van Cannes. 

Met dit intieme verhaal werpt Senez grote vragen op over genderverhoudingen en carrièrekeuzes. De regisseur positioneert zich met Nos Batailles ontegenzeggelijk tussen de vaandeldragers - de Dardennes, Lafosse en Lanners - van de Belgische cinema.

Regie: Guillaume Senez / Met: Romain Duris, Basile Grunberger, Lena Girard Voss / België, Frankrijk 2018 / Frans geproken, Nederlans ondertiteld

Bekijk de trailer

Gerelateerde events

Wildlife

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
De 14-jarige Joe is het enige kind van Jeanette en Jerry, die op een golfbaan werkt. Wanneer hij zijn baan verliest en daarmee een doel in zijn leven, laat Jerry zijn vrouw en kind achter en sluit hij zich aan bij de brandweer. Joe moet de rol van man in het huis op zich nemen.
Tickets

Monky (6+)

familiefilm

| Schouwburg Cc Strombeek
JEF Film Familie Seizoen 2018-2019
Op een dag vindt Frank een echt, levend aapje in de tuin van zijn ouders. Een opwindende reis brengt de Zweedse familie uiteindelijk diep in de jungle van Thailand, op zoek naar de oorsprong van het aapje.
Tickets