Film Seizoen 2018-2019

 

Binnen zijn bedrijf verdedigt Olivier de rechten van zijn collega's. Deze veeleisende baan dient hij, na het plotselinge vertrek van zijn vrouw Laura, te combineren met de opvoeding van zijn kinderen en het gezinsleven in het algemeen. Geconfronteerd met zijn nieuwe verantwoordelijkheden, worstelt hij om een nieuw evenwicht te vinden, want Laura keert niet terug.

Al bij zijn debuut Keeper, waarin een jongeman zijn liefje zwanger maakt, werd duidelijk dat regisseur Guillaume Senez een blijver was. De Franstalige Belg richt met Nos Batailles zijn filmische pijlen op het vaderschap. Het resultaat is een vertederende schets van een verbijsterde vader onder druk. De film mocht het Filmfestival van Namen reeds openen en werd bovendien geëerd met een speciale vertoning tijdens de Semaine de la Critique op het afgelopen festival van Cannes. 

Met dit intieme verhaal werpt Senez grote vragen op over genderverhoudingen en carrièrekeuzes. De regisseur positioneert zich met Nos Batailles ontegenzeggelijk tussen de vaandeldragers - de Dardennes, Lafosse en Lanners - van de Belgische cinema.

Regie: Guillaume Senez / Met: Romain Duris, Basile Grunberger, Lena Girard Voss / België, Frankrijk 2018 / Frans geproken, Nederlans ondertiteld

Bekijk de trailer

Gerelateerde events

Girl

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
De situatie van de 15-jarige Lara is complex: ze ambieert een carrière als ballerina, maar is geboren in het lichaam van een jongen. 'Girl' volgt Lara in het dagelijkse gevecht tegen haar eigen lichaam en de maatschappelijke verwachtingen. Belgische inzending voor de Oscars!
laatste plaatsen