Seizoen 2019-2020 Film

Binti is een energieke spring-in-'t-veld die jaren geleden met haar papa van Congo naar België verhuisde. Ze woont in een kraakpand en droomt ervan tv-presentatrice te worden. Wanneer de politie het kraakpand binnenvalt, moet ze opnieuw op de vlucht met haar vader. Tijdens een storm schuilen ze in een boomhut. Het blijkt de boomhut van Elias, een jongen wiens mama recent gescheiden is. Voor Binti en Elias is het duidelijk: haar papa moet trouwen met de mama van Elias.

Regisseur Frederike Migom is een echte wereldburger. Na een acteeropleiding in New York en een filmopleiding in Parijs, woont ze ondertussen al jaren in Brussel. De multiculturele energie van deze grootsteden zinderde door in haar kortfilms en ook in haar debuutlangspeler Binti, waarvoor ze zelf het scenario schreef. In de hoofdrollen herkennen we - naast de debuterende Bebel Tshiani - Joke Devynck als mama, rapper Baloji als papa en de jonge Mo Bakker die recent nog te zien was als de jonge David in Niet Schieten.

Regie: Frederike Migom / Cast: Joke Devynck, Baloji, Bebel Tshiani, Mo Bakker, Caroline Stas, e.a. / België, 2019 / Nederlands gesproken én ondertiteld / Duurtijd: 1:30’

Gerelateerde events

Hatha Yoga

Cecile De Groote

vanaf - | Hemmerechtszaal Cc Strombeek
Te Gast
Wil je de talrijke effecten van yoga en diepe ontspanning ervaren? Kom dan naar de hatha yogalessen die opnieuw starten op 2 september 2019.