Scholen Lager onderwijs

Dat het overal gevaarlijk is, dat er scherpe dingen rondslingeren, dat weet iedereen, zeker de bange moeders, die houden hun kinders binnen of ingepakt.
Maar de broers weten wel beter die weten dat alles wat ‘open ligt’ wel weer aan elkaar groeit soms nog beter dan ervoor en dat je van elk korstje een beetje groeit en misschien zijn al die beetjes bij elkaar wel genoeg.

* roof (de; v(m); meervoud: roven) korst van een wond

De Roofkes is een zinderend broeierig verhaal over twee broertjes, een grote scherven hoop en bange moeders.
De weerbarstige broers zijn hongerig naar grote verhalen, maar wat betekent het om op te groeien in een wereld die beheerst wordt door de stemmen van bange moeders? En hoe gevaarlijk is de wereld eigenlijk? De Roofkes is een ode aan het veerkrachtige, vrije en spelende kind dat recht heeft op een eigen universum: woest en groots.

Tal en Thee legde een eigenzinnig parcours af en ontwikkelde de afgelopen seizoenen een geheel eigen unieke beeldende theatertaal. Met De Roofkes schakelt het gezelschap, dankzij een goedgekeurde projectsubsidie, een versnelling hoger en brengt het een zeer verscheiden ploeg van makers samen. De Roofkes is een uitgekiend georkestreerd universum; het publiek neemt plaats in een ingenieuze installatie en wordt zo volledig omgeven door video, animatiefilm, (poppen)spel, licht, muziek en geluid. Visuele vervoering voor jong en oud.

Met steun van de Vlaamse Overheid | Concept & spel: Maarten Van Aerschot & Reineke Van Hooreweghe | Live muziek: Peter Verhelst | Animatie: Jeroen Ceulebrouck | Video: Isaac Gozin | Soundscape: Evelien Dockx | Poppen: Evelien Meersschaut 


Gerelateerde events

Ernest & Celestine: winterpret

| Cc Strombeek
Scholen Lager onderwijs
Nieuwe avonturen van dit ongewone, stijlrijke duo. Vier winterse verhalen over Ernest & Célestine, die in 2012 al de titelrol vertolkten in een wondermooie, lange animatiefilm. Ditmaal nemen ze jou mee naar een prachtige winterwereld.

Superjuffie

| Cc Strombeek
Scholen Lager onderwijs
Een film over engagement, over het beschermen van de natuur en over een aardige, onopvallende vrouw die zich ontpopt tot een sympathieke superheldin.