Expo 2019-2020 Expo / Museumcultuur
 
Ter gelegenheid van 50 Jaar VUB en de verjaardagstentoonstelling JRSLM toont Honoré d’O in Cultuurcentrum Strombeek en in UZ Brussel (Jette)  "A Bite of Knowledge", een vervolg op het associatieboek "God is a Child".     
 

De treffende gelijkenis tussen Eva, hier geschilderd door Lucas Cranach (1528) en de klimaatactiviste Greta leidt ons naar een weidser bewustzijn over het idee mensheid, van het begin der tijden tot het eventuele einde ervan. De appel is in de christelijke mythologie de vrucht van de boom der kennis (van goed en kwaad). Hier toont hij zich als drager van de stem van de actualiteit, waarin onze persoonlijke mening misschien de hoofdrol speelt. In het zevendelige nachtkastje liggen zeven boeken God is a Child, telkens op een ander pagina, een pagina voor elke dag van de week.

 

De tentoonstelling loopt in Cc strombeek en in de inkomhal van UZ Brussel (8u tot 20u) tot 17.01.2020 . Beide presentaties zijn gratis toegankelijk. Het boek "God is a Child " van Honoré d’O is aan het onthaal te koop voor 30 euro.

 

UZ Brussel
 
UZ Brussel
 
UZ Brussel
Foto's: Sophie Nuytten 

vubuz