Te Gast

De kunstvrienden vinden het  belangrijk voor zichzelf en voor hun publiek om steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan. Zij streven ernaar dat hun tentoonstellingen verrassend en origineel blijven voor de talrijke bezoekers en kunstliefhebbers.

In 2018 organiseerde Palazzo Strozzi “The Florence Experiment”, een specifiek project ontworpen door kunstenaar Carsten Höller in samenwerking met wetenschapper Stefano Mancuso. In het experiment werden kunst en wetenschap gecombineerd om de interactie tussen planten en mensen te bestuderen. Op hun beurt inspireerden de kunstvrienden zich op deze uitzonderlijke installatie tot het creëren van een gezamenlijk werk. De tentoonstelling wordt een ontdekkingstocht naar de evolutie van de kunstenaars en hun nooit afnemend enthousiasme.

In een geest van openheid en multiculturele samenwerking worden ook dit jaar enkele gastkunstenaars uitgenodigd. Bij Catherine Jakus, genomineerde schilderkunst aan de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten Jan Portaels te Vilvoorde, is grijs de kleur in alle tonen en harmonieën, waarbij ze op zoek gaat naar evenwicht in lijnen- en kleurenspel. De maskerachtige krijgersfiguren van Genoveva Eyckmans verbeelden niet alleen het gevoel van kracht maar ook van wijsheid. Ze geven de indruk deel uit te maken van een oude vergeten beschaving. Marc Schelstraete, voorzitter kunstkring “Spectrum” te Zwijnaarde, geeft via schilderwerken en schetsen uiting aan zijn betrokkenheid met de wereld van vandaag. De collages van Martine Jansen thematiseren het spanningsveld tussen de orde en de chaos, tussen de luidheid van expressie en de stilte van de reflectie. De Amerikaanse kunstenaar Edward Hopper (1882 – 1967) schreef “If you could say it in words there would be no reason to paint”. De deelnemende kunstenaars delen deze mening. Het Cc Strombeek wordt in die mate een brug tussen kunstenaar en kunstwerken, een brug die informeert, verklaart en de nieuwsgierigheid prikkelt. 

Vernissage: zaterdag 14 september 2019 – 11.00 uur
Inleiding: Rik Sauwen kunstcriticus
Muzikale omlijsting: Gemeentelijke Academie Grimbergen