Expo / Museumcultuur

Displacement and togetherness is de titel van een intense dialoog over de draagkracht van de kunst, zowel historisch als actueel, in een land dat zich op een problematische manier verhoudt t.o.v. Europa. In samenwerking met Magda Radu en Alexandra Croitoru van Salonul de proiecte (Boekarest) brengen we kunstenaars van hier en daar samen in een poging tot een meer intense verstandhouding, begrip en inzicht in aspecten van intra-Europese migratie en de gevolgen ervan. Eén hoofdstuk van de tentoonstelling wordt gewijd aan de golven van politieke emigratie tijdens de communistische periode, in het bijzonder van de jaren ’60 tot ‘89. Door een combinatie van artistiek en kunsthistorisch onderzoek wordt stilgestaan bij verschillende persoonlijke en artistieke verhalen. De micro-researchtentoonstelling werpt een nieuw licht op de economie van vriendschap en gemeenschap.

Met Silvia Amancei & Bogdan Armanu, Filip Berte, Tudor Bratu, Andre Cadere,  Jacques Charlier, Mekhitar Garabedian, Vincent Meessen, Christine Meisner, Jimmy Robert, Iulia Toma.

 

europalia jpg      

 

In samenwerking met De School van Gaasbeek en EUROPALIA ROMANIA 2019.
Met de steun van Galerie Baronian Xippas.

Opening vr 18 oktober om 20u
The Sound of Now (Alex Simu & George Dumitriu)
i.s.m. el NEGOCITO Records / Citadelic

Gerelateerde events

The Sound of Now

Alex Simu & George Dumitriu

| Schouwburg Cc Strombeek
Expo 2019-2020 Podium 2019-2020 Podium Jazz
In 2019 vieren wij 20 jaar S.M.A.K. Elke expo opent met een portie avontuurlijke muziek. De vrijheid van het leven weerklinkt zonder dogma's of vereisten van esthetica in muziek gebaseerd op improvisatie waartegen niets of niemand bestand is.

Videograms of a revolution

Film op maandag

| Schouwburg Cc Strombeek
Wijde Wereld Weken Film
Op 21 december 1989 geeft Nicolae Ceausescu zijn laatste speech in het openbaar, vanaf het balkon van het enorme Huis van het volk in Boekarest. Vijf dagen later wordt de Roemeense dictator samen met zijn vrouw geëxecuteerd. 'Videograms of a revolution' toont een reconstructie van de volksopstand.
Tickets

Lezing Constantin Brancusi

| Hemmerechtszaal Cc Strombeek
Educatie 2019-2020 Educatie Volwassenen
Wanneer Constantin Brancusi in 1904 aankomt in Parijs, heeft hij de eeuwenoude traditie van de houtbewerking uit zijn thuisland Roemenië in zijn bagage. Na een korte ervaring als assistent in het atelier van Rodin, gaat hij resoluut zijn eigen weg.
Tickets