Volwassenen Educatie Educatie 2019-2020


Expo Edvard Munch gesehen von Karl Ove Knausgård | K20

De schrijver Karl Ove Knausgård, die ook kunsthistoricus is, heeft zo'n 130 schilderijen, werken op papier en sculpturen uit het archief en het kunstdepot van het Munch Museum in Oslo geselecteerd. Deze selectie wordt aangevuld met werk uit internationale musea. Hij opent daarmee een ongekend perspectief op de belangrijkste schilder van de Scandinavische avant-garde van het begin van de 20ste eeuw.

"Edvard Munch gezien door Karl Ove Knausgård" is een tentoonstelling van het Munch Museum in Oslo in samenwerking met de Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen, Düsseldorf.

 

Bezoek Abdij Sint Benedictusberg | Vaals (o.v.)

De abdij Sint Benedictusberg is het hoogtepunt van het oeuvre van Dom Hans van der Laan en de architectuurstroming de Bossche School. Van der Laan woonde een groot deel van zijn leven in de abdij (1968-1991). De door hem toegevoegde bebouwing aan de noordzijde van het klooster Sint Benedictusberg is gebaseerd op het Plastisch Getal. Kenmerkend voor de architectuur zijn de gemetselde wanden en de doorlopende lateien van beton. De wanden zijn gecementeerd. Van der Laan ontwierp verder onder meer de windwijzer, meubels, zilverwerk en priestergewaden voor het klooster. De tuin ontwierp hij in samenwerking met Pieter Buys. Van der Laan kreeg de Limburgse Architectuurprijs 1989 voor de vleugel met bibliotheek uit 1987.

Gerelateerde events

Art Nivo

vanaf - | Piereman
Volwassenen Educatie Educatie 2019-2020
Art Nivo is een beeldend atelier voor volwassenen met een lichte tot matige mentale beperking. Onder begeleiding van een vertrouwde begeleid(st)er van de instelling en een Art Nivobegeleider, ontplooit de groep zich tot een volwaardig onderdeel van het ‘Atelier Beeldende Kunst’.