Educatie 2019-2020 Educatie Volwassenen


Wijziging t.o.v. cultuur- en educatiegids 2019-2020!
Het bezoek aan de Abdij in Vaals wordt vervangen door een bezoek aan Haus Esters en Lange in Krefeld.
 

Expo Edvard Munch gesehen von Karl Ove Knausgård | K20

De schrijver Karl Ove Knausgård, die ook kunsthistoricus is, heeft zo'n 130 schilderijen, werken op papier en sculpturen uit het archief en het kunstdepot van het Munch Museum in Oslo geselecteerd. Deze selectie wordt aangevuld met werk uit internationale musea. Hij opent daarmee een ongekend perspectief op de belangrijkste schilder van de Scandinavische avant-garde van het begin van de 20ste eeuw.

"Edvard Munch gezien door Karl Ove Knausgård" is een tentoonstelling van het Munch Museum in Oslo in samenwerking met de Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen, Düsseldorf.

100 jaar Bauhaus | Bezoek Haus Esters en Haus Lange in Krefeld

Duitsland viert in 2019 de honderdste verjaardag van de oprichting van het Bauhaus. Gesticht in 1919 in Weimar, verhuisd naar Dessau in 1925 en gesloten onder druk van het nazisme in 1933 in Berlijn, heeft deze progressieve kunstschool (architectuur, design, fotografie, theater, keramiek) slechts veertien jaar bestaan.  Tot op vandaag is het legendarische Bauhaus nog steeds wereldwijd een inspiratiebron.

Wij bezoeken in Krefeld Haus Lange en Haus Esters. Deze twee in elkaar geschoven woonhuizen werden ontworpen door architect Ludwig Mies van der Rohe in 1927-1930 voor de zijdefabrikanten Josef Esters en Hermann Lange. Ze zijn iconen van het modernisme. Beide woningen gingen voorjaar 2019 opnieuw open na een grondige restauratie.

Gerelateerde events

Zomerafsluiter: Iedereen held(in)! (3+)

i.s.m. Gemeentebestuur Grimbergen, OCMW Grimbergen

| Vandernootpark
zomervakantie Educatie 2019-2020 Podium 2019-2020 Podium Familie Kinderen
Altijd al gedroomd van ‘held(in) voor één dag’? Vandaag zorgen wij ervoor dat je kan glimmen van trots! Via tal van activiteiten beleef je een namiddag vol ‘divaplezier en heldengeweld’ samen met (o)ma of (o)pa. Spelen, zich amuseren en vooral buiten zijn staan op het zomers menu!

Art Nivo

vanaf - | Piereman
Educatie 2019-2020 Educatie Volwassenen
Art Nivo is een beeldend atelier voor volwassenen met een lichte tot matige mentale beperking. Onder begeleiding van een vertrouwde begeleid(st)er van de instelling en een Art Nivobegeleider, ontplooit de groep zich tot een volwaardig onderdeel van het ‘Atelier Beeldende Kunst’.

MuzeWoze

vanaf - | Gemeentelijke Academie Grimbergen
Educatie 2019-2020 Educatie Kinderen
MuzeWoze biedt muzische vorming waarin Muziek en Woord uitgebreid aan bod zullen komen. Gedurende een uurtje per week wordt er samen geëxperimenteerd met noten, ritmes en woorden.