Podium 2019-2020 Podium Klassiek Educatie Volwassenen


Het concert begint met een lecture-recital, waarin Pieter Bergé samen met de musici de weg tussen Beethoven en Schönberg uitstippelt.

Programma:

Ludwig van Beethoven - Strijkkwartet nr. 16, Grosse Fuge op. 133
Arnold Schönberg - Strijkkwartet nr. 2

Dit concert is een ontdekkingsreis naar de “lucht van andere planeten”, die de sopraan (!) bezingt in het slotdeel van Schönbergs Tweede Strijkkwartet. Dit was echt een grensverleggend stuk. Bij de première in 1908 stond muziekminnend Wenen op zijn achterste poten, zo nieuw leek alles te klinken, maar na de eerste ontreddering volgde al snel de betovering en de ontroering bij het publiek. Daarnaast vooral het besef dat deze muziek misschien toch minder bevreemdend was dan ze eerst geleken had. Want was dat nieuwe werk toch niet vooral een verderzetting van de wondere klankwereld van de zo geliefde Beethoven?

Gerelateerde events

Cosy Brass Quartet

Moon River & Puppet Walz

| Oyenbrugmolen
Podium 2019-2020 Podium Klassiek
2019 wordt een feestelijk jaar voor de Oyenbrugmolen en zijn omgeving. Hierbij verbindt het water van de Maalbeek heden, verleden en toekomst. Het Cosy Brass Quartet zet de elementen water en feest alvast om in bruisende muziek!
Tickets

Zomerafsluiter: Iedereen held(in)! (3+)

i.s.m. Gemeentebestuur Grimbergen, OCMW Grimbergen

| Vandernootpark
zomervakantie Educatie 2019-2020 Podium 2019-2020 Podium Familie Kinderen
Altijd al gedroomd van ‘held(in) voor één dag’? Vandaag zorgen wij ervoor dat je kan glimmen van trots! Via tal van activiteiten beleef je een namiddag vol ‘divaplezier en heldengeweld’ samen met (o)ma of (o)pa. Spelen, zich amuseren en vooral buiten zijn staan op het zomers menu!