Podium 2019-2020 Podium Familie


‘Spinnenmetenknippen’ is een muzikale wandelvoorstelling en vertelt het verhaal van Lily. Zij woont op het kerkhof met haar vader en daar ontmoet ze Kasper. Er ontstaat een prille liefde maar die is helaas van korte duur, want de Schikgodinnen komen Lily halen. Kasper wil er alles aan doen om dit te verhinderen, maar of hij haar lot kan beïnvloeden, is maar zeer de vraag.

Taboedoorbrekend werken en een lach én een traan: dat is het doel van ‘Spinnenmetenknippen’! Max Last vertelt met muziek, dans en woord over verdriet en loslaten, maar ook over vriendschap en ontluikende liefde.

Geen droeve, zware kost maar een gevoelig verhaal met plaats voor humor.

Max Last maakt, na ‘Niks is wat het lijkt’ en ‘Duizend dingen achter deuren’, zijn derde voorstelling op een bijzondere locatie. De voorstelling kwam er op vraag van de stad Leuven om rouw en verlies bespreekbaar te maken bij kinderen en het kerkhof te ontsluiten voor publiek (zoals de open kerkhoven in Duitsland, Zweden of Père-Lachaise).

Origineel idee: Laurian Callebaut, Martje Ceulemans, Heleen Desmet en Koen Monserez
Spel: Laurian Callebaut, Martje Ceulemans, Heleen Desmet, Elias Vandenbroecke en Wide Vercnocke
Coaching: Koen Monserez
Dramaturgie: Stefanie Lambrechts
Coproductie: Stad Leuven, Dienst Begraafplaatsen Leuven en Kinderopvang Leuven vzw

Vlieg

Gerelateerde events

Try-out: De H van Humboldt (7+)

Barbara Rottiers, Benjamin Boutreur en Lot Vandekeybus

| Domein Rijckendael
Podium 2020-2021 Podium Familie
Een muzikale vertelling over ontdekkingsreiziger/ onstuimige avonturier Alexander von Humboldt! Deze verrassende vertelling wordt ondersteund door de klank van sax, ukelele, tuba en wie weet wat voor muzikaals de bomen rondom de speelplek in het groen nog te bieden hebben.
Tickets

Zomerafsluiter (5-10 jaar)

RondomRond

| Vandernootpark
Podium 2020-2021 Familie
Cc Strombeek zomert in de buurt! Ook deze zomer zeggen we de vakantie met veel toeters en bellen vaarwel. Cc Strombeek en de jeugddienst Grimbergen organiseren gratis een feestelijke afsluiter voor alle kinderen tussen 5 en 10 jaar, alles in teken van ronde attributen!

Softies (6-10 jaar)

fABULEUS

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Podium Dans Acrobatie Familie
Zacht is het nieuwe stoer! 'Softies' is een virtuoze dans- en spectaculaire circusvoorstelling waarin alles draait om kwetsbaar durven zijn. Drie acrobaten nemen het tegen elkaar op in een fysiek spel: het ene moment ruw en spectaculair, het volgende vloeiend en teder.
Tickets