Klassiek Podium Podium 2019-2020


Lucas Blondeel bracht vorig seizoen samen met Nicolas Callot (piano) een zeer gesmaakte uitvoering van de ‘Fantasie in f’ van Franz Schubert. Nu kiest hij voor een ander meesterwerk van Schubert; de liedcyclus ‘Winterreise’.

Shadi Torbey, 3de laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd zang in 2004, neemt de rol van ‘Wanderer’ op zich. Doorheen zijn tocht in een ijzingwekkend winters landschap laat hij de luisteraar kennismaken met zijn diepste zieleroerselen, verborgen angsten en onbekende verlangens. Schubert schrijft in zijn latere periode met ‘Winterreise’ een meesterwerk van het romantisch denken, dat in het begin van de 19de eeuw langzaam terrein wint.

Lucas Blondeel en Shadi Torbi nemen je mee op tocht tijdens een winteravond die baadt in een desolate en duistere atmosfeer.

Gerelateerde events

Orgelconcert

Kamiel D'Hooghe

| Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2018-2019
Kamiel D’Hooghe, organist van de abdijkerk van Grimbergen, wordt 90 jaar en blikt in het programma ‘Nun danket...’ terug op verschillende componisten die een belangrijke rol hebben gespeeld in zijn muzikale carrière.
Tickets

Cosy Brass Quartet

Moon River & Puppet Walz

| Oyenbrugmolen
Podium Podium 2019-2020 Klassiek
2019 wordt een feestelijk jaar voor de Oyenbrugmolen en zijn omgeving. Hierbij verbindt het water van de Maalbeek heden, verleden en toekomst. Het Cosy Brass Quartet zet de elementen water en feest alvast om in bruisende muziek!

Lezing-concert: Quatuor Danel & Virpi Räisänen (sopraan) & Pieter Bergé

Uitstap Leuven

| Cc Strombeek
Volwassenen Educatie Klassiek Podium Podium 2019-2020
Het onovertroffen Quatuor Danel neemt je op sleeptouw in een concert dat leidt van Beethoven naar Schönberg en terug. Als geen ander slagen de Danels er telkens in om spelenderwijs te laten horen hoe vernieuwing voortkomt uit traditie. Verfijning en helderheid zijn daarbij hun sterkste troeven.