Podium 2019-2020 Podium Klassiek


Lucas Blondeel bracht vorig seizoen samen met Nicolas Callot (piano) een zeer gesmaakte uitvoering van de ‘Fantasie in f’ van Franz Schubert. Nu kiest hij voor een ander meesterwerk van Schubert; de liedcyclus ‘Winterreise’.

Shadi Torbey, 3de laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd zang in 2004, neemt de rol van ‘Wanderer’ op zich. Doorheen zijn tocht in een ijzingwekkend winters landschap laat hij de luisteraar kennismaken met zijn diepste zieleroerselen, verborgen angsten en onbekende verlangens. Schubert schrijft in zijn latere periode met ‘Winterreise’ een meesterwerk van het romantisch denken, dat in het begin van de 19de eeuw langzaam terrein wint.

Lucas Blondeel en Shadi Torbi nemen je mee op tocht tijdens een winteravond die baadt in een desolate en duistere atmosfeer.

In 2015 verscheen Schuberts Winter Journey ‘Anatomy of an obsession’ geschreven door de bekende tenor Ian Bostridge. Klara maakte een reeks van 5 podcasts naar aanleiding van deze uitgave. Je kan ze via deze link beluisteren: Winterreise: Een vijfdaagse voettocht doorheen Schuberts meesterwerk met als gids het boek van Ian Bostridge ‘Anatomy of an obsession’.

Gerelateerde events

Raphaella Smits (gitaar)

Barok Recital

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Podium 2019-2020 Podium Klassiek
Met de benijdenswaardige reputatie van "grande musicienne" is Raphaella Smits Vlaanderens charmantste en betrouwbaarste exporteur van gitaar know-how. In Grimbergen brengt ze een programma dat volledig gewijd is aan de barokmuziek.
Tickets

Arthur Daems (cello) & Anaïs Cassiers (piano)

Beethoven - Franck - Fauré

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Podium 2019-2020 Podium Klassiek
Grimbergenaar Arthur Daems is wellicht bekend van ‘de Zes’ jonge talenten die met een frisse blik commentaar gaven tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd in 2017. Zelf is Arthur een beloftevol cellist. In Grimbergen brengt hij de jonge talentvolle pianiste Anaïs Cassiers mee.
Tickets