Muziek Podium Seizoen 2018-2019 Podium 2018-2019 Nieuw Matinee

Willy Claes Kwartet
Oldies die onsterfelijke goldies werden

In deze razendsnel evoluerende tijden wordt het geheugen van ieder van ons zwaar op de proef gesteld. Waardevolle artistieke creaties alsook hun auteurs en vertolkers dreigen, volkomen ten onrechte, in de vergeethoek te geraken.


Verdienen een Charles Trenet, Brel, Aznavour, Piaf, Sinatra, Nat King Cole en zoveel andere crooners geen blijvende en dankbare aandacht? En geldt dit niet eveneens voor Glenn Miller, Benny Goodman, Count Basie, Louis Armstrong, James Last, Bert Kaempfert, Kurt Edelhagen, Helmuth Zacharias en nog vele andere orkestleiders ? Vergeten we daarbij niet onze eigen toppers als de Ramblers en Francis Bay. 


Daarom vertolkt het Willy Claes Kwartet al twintig jaar internationale “oldies”, die door het dankbare publiek onthaald worden als “golden goodies”. Onsterfelijke melodieën uit musicals, Broadwayhits en klassiekers uit de chansonwereld blijven beroeren, begeesteren en herinneringen oproepen.


Aldus bladert het kwartet door uw muzikaal geheugen om plekjes te ontdekken die u al jaren verloren waande en die emotionele souvenirs terug oproepen en u — eventjes maar—enkele tientallen jaren jonger maken.

 

Laat u dus meevoeren door ongedwongen, originele interpretaties van jazzstandards, swingnummers, evergreens en hoogtepunten uit de musical- en filmwereld. Beleef aldus de onvergetelijke “Tijd van toen”, waarin prachtige “oldies” geboren werden, die uitgroeiden tot onsterfelijke “glories”!


Met:

Willy Claes – piano
Carlo Willems – percussie
Herman Vanspauwen – klarinet, saxofoon
Peter Verhaegen – contrabas

I.s.m. Seniorenraad Grimbergen

Gerelateerde events

TV-tunes K.N.T revisited

Wim Opbrouck & Maandacht

| Schouwburg Cc Strombeek
Muziek Podium Podium 2018-2019
Vijftien jaar geleden was de voorstelling 'TV-Tunes K.N.T.' van Wim Opbrouck en Ron Reuman een gigantisch succes. Nu is er eindelijk een herneming. Het idee is nog steeds even simpel als doeltreffend: herkenningsmelodieën van tv-programma's uit onze jeugdjaren opfrissen tot eigentijdse muziek.
Tickets

Concerto pour deux clowns

Les Rois Vagabonds

| Schouwburg Cc Strombeek
Familie Muziek Humor Acrobatie Podium Podium 2018-2019
Laat je niet in het ootje nemen. Deze clowns met rode neus, schmink en extravagante kostuums zijn top mime spelers, geniale komieken, hilarische acrobaten en virtuoze muzikanten. Op de tonen van Bach, Vivaldi en Strauss brengen ze het publiek van het ene lachsalvo naar de volgende lachkick.
Tickets