Volwassenen Educatie Educatie 2018-2019

In deze cursus besteden we eerst aandacht aan Rembrandts vroege werken: deze uit zijn Leidse periode en deze die in Amsterdam ontstonden vóór de jaren 1650 (met onder andere de bekende ‘Nachtwacht’). Zijn latere oeuvre ontstond in een moeilijke periode, getekend door het verlies van verschillende dierbaren en door financiële tegenslagen. Toch produceerde de schilder in deze latere jaren zijn beste werk. Hij experimenteerde voluit met brede en spontane penseeltoetsen, dikke verflagen, licht en donker ... en wist daarmee een sterkere emotionele diepgang en intimiteit in zijn werken te leggen. Uiteraard komen in deze cursus ook zijn tekeningen en vernieuwende etsen aan bod, en vergelijken we Rembrandt met zijn schilderende tijdgenoten.

Docent: Kathleen Joris

Extra: op 17/03 bezoeken we de expo 'Alle Rembrandts' in het Rijksmuseum te Amsterdam, klik hier voor meer info 

Gerelateerde events

Basisreeks moderne en actuele kunst

Hoe de kunst de kunst overleefde - abstracte en conceptuele kunst

vanaf - | Hemmerechtszaal Cc Strombeek
Volwassenen Educatie Educatie 2018-2019
Wat is kunst? Bestaat ze nog? Of is het anti-kunst geworden? Deze overwegingen waren van uitzonderlijk belang voor de verdere ontwikkeling van de kunst in de 20ste eeuw.

Uitstap Amsterdam - NIEUW!

expo Rembrandt in Rijksmuseum & wandeling Noord

| Cc Strombeek
Volwassenen Educatie Educatie 2018-2019
22 schilderijen, 60 tekeningen en 300 prenten. Samen geven ze een weergaloos beeld van Rembrandt als mens, van wat hij om zich heen zag, wat hem fascineerde, hoe hij zijn verhalen vertelt en hoe vernieuwend hij daarin was.
Tickets