Kinderen Educatie JEF Educatie 2018-2019

JEF, hét jeugdfilmfestival, strijkt weer neer in Strombeek met tientallen films en audiovisuele installaties in het medialab. Met al die coole technologische snufjes zouden we haast vergeten hoe het er vroeger aan toe ging. Voor we de tv hadden om filmpjes af te spelen, gebruikte men een zoötroop: een van de eerste uitvindingen om beelden tot leven te wekken. Wat als we nu eens onze eigen tekeningen konden laten bewegen? Zou dat niet cool zijn?! Samen keren we terug in de tijd en en maken onze eigen zoötroop met je eigen zelfgemaakte film!

Docent: Ina De Greef

Gerelateerde events

Feest met Hoet (3,5-6j.)

| Box Cc Strombeek
Kinderen Educatie Educatie 2018-2019
Als je meteen denkt: “Hiep hiep hoera! Bij een feestje met een hoedje hoort vast en zeker een slokje limonade, een toefje slagroom, een hele hoop cadeautjes en een dikke kus”, dan zit je er een beetje naast.
Tickets

Stad vol dromen (4-6j.)

| Box Cc Strombeek
Kinderen Educatie Educatie 2018-2019
Heb jij er ook altijd van gedroomd je eigen stad te bouwen? In deze tweedaagse decor-workshop worden je gekste dromen werkelijkheid en bouwen we onze eigen reusachtige droomstad in het mini na.
Tickets

Blauwauw! (8-12j.)

| Hemmerechtszaal Cc Strombeek
Kinderen Educatie Educatie 2018-2019
In deze fotografieworkshop richten we ons op de natuur. Al wandelend zoeken en vergelijken we de verschillende planten rondom ons. Vervolgens drukken we af volgens het fotografisch principe ‘blauwdruk’. Je ontdekt wat 'een donkere kamer', 'belichtingstijd' en 'cadrage' betekent. We experimenteren!
Tickets