Film Seizoen 2018-2019

Avant-première van een markante film, geselecteerd door Film Fest Gent en voortaan op maandag te zien in Cc Strombeek!

 

De tuinen van een decadente villa liggen bezaaid met champagnekurken, confetti en lingerie. Het is een tafereel uit ‘Loro’, de langverwachte biopic over de wilde jaren van de omstreden Italiaanse mediamagnaat en ex-premier Silvio Berlusconi.

Oscarwinnend regisseur Paolo Sorrentino (‘La Grande Belezza’, ‘Il Divo’, 'Youth') wordt opnieuw geflankeerd door zijn favoriete acteur Toni Servillo als Berlusconi. Eerder maakten ze het onthutsende portret ‘Il divo’, over oud-premier Giulio Andreotti, goed voor de juryprijs in Cannes in 2008. Sorrentino neemt geen politieke standpunten in, maar levert een slinks portret af van Il Cavaliere en diens machtshongerige entourage. De cinematografie van Luca Bigazzi is alweer om van te smullen. Niemand brengt zwembadshots, Pasolini-achtige close-ups en de quasi-erotische verheerlijking van sofa’s, koffietafels en plasmaschermen zo flamboyant in beeld als deze uitmuntende cameraman. 

Elke derde maandag van de maand staat Film Fest Gent bij ons voor de deur met een avant-première onder de arm. Onder de noemer Film Fest Gent On Tour tonen we in avant-première de allernieuwste films van de markante filmmakers van deze tijd in bioscopen of culturele centra in heel Vlaanderen. De film wordt op alle locaties telkens voorafgegaan door een video-introductie waarin artistiek directeur Patrick Duynslaegher en een relevante gastspreker dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.


Bekijk de trailer

Gerelateerde events

BlacKkKlansman

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Visionair filmmaker Spike Lee vertelt het ongelooflijke waargebeurde verhaal van een Amerikaanse held. Het is begin jaren '70 en Ron Stallworth is de eerste Afrikaans-Amerikaanse politieinspecteur van Colorado Springs. Vastbesloten naam te maken infiltreert hij in de Ku Klux Klan...
Tickets

Beautiful Boy

FFG#16 - Film op maandag

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Avant-première van een markante film geselecteerd door Film Fest Gent en voortaan op de 3e maandag van de maand te zien in Cc Strombeek! Dit keer staat het Hollywood debuut van Felix van Groeningen op het programma.
Tickets

Engel

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Intens noodlotsdrama over een gevallen wieleridool en zijn coup de foudre met een gazelle, een Senegalese prostituee zonder vergunning. Naar het boek van Dimitri Verhulst. Na afloop van de film volgt een nagesprek met regisseur Koen Mortier.
Tickets