Film Seizoen 2018-2019

Avant-première van een markante film, geselecteerd door Film Fest Gent en voortaan op maandag te zien in Cc Strombeek!

 

De tuinen van een decadente villa liggen bezaaid met champagnekurken, confetti en lingerie. Het is een tafereel uit Loro, de langverwachte biopic over de wilde jaren van de omstreden Italiaanse mediamagnaat en ex-premier Silvio Berlusconi.

Oscarwinnend regisseur Paolo Sorrentino (La Grande Belezza, Il Divo, Youth) wordt opnieuw geflankeerd door zijn favoriete acteur Toni Servillo als Berlusconi. Eerder maakten ze het onthutsende portret Il Divo, over oud-premier Giulio Andreotti, goed voor de juryprijs in Cannes in 2008. Sorrentino neemt geen politieke standpunten in, maar levert een slinks portret af van Il Cavaliere en diens machtshongerige entourage. De cinematografie van Luca Bigazzi is alweer om van te smullen. Niemand brengt zwembadshots, Pasolini-achtige close-ups en de quasi-erotische verheerlijking van sofa’s, koffietafels en plasmaschermen zo flamboyant in beeld als deze uitmuntende cameraman. 

Elke derde maandag van de maand tonen we onder de noemer Film Fest Gent On Tour in avant-première de allernieuwste films van markante filmmakers van deze tijd. De film wordt telkens voorafgegaan door een video-introductie waarin Patrick Duynslaegher, artistiek directeur  Film Fest Gent, en een relevante gastspreker dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.


Bekijk de trailer

Gerelateerde events

If Beale Street Could Talk

FFG#18 - Film op maandag

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
De film focust zich op het leven van enkele arme Afro-Amerikanen in Harlem en met name op de negentienjarige zwangere Tish. Zij moet snellen tegen de klok om de onschuld van haar geliefde te bewijzen. Deze zit ten onrechte in de cel en wordt beschuldigd van verkrachting.
Tickets

Capharnaüm

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Zain is een jongetje van 12 jaar. Hij is niet gelukkig met de manier waarop zijn ouders hem opvoeden. Hij mist genegenheid en liefde. Hij ervaart slechts een wereld van pijn en lijden. Hij besluit zijn ouders voor het gerecht te dagen.
Tickets

Liebe in den Gängen

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Wanneer de metselaar Christian zijn baan kwijtraakt, gaat hij aan de slag als rekkenvuller in een supermarkt, een voor hem compleet nieuwe wereld. In één van de gangen ziet hij de mysterieuze Marion van de snoepafdeling en valt als een blok voor haar.
Tickets