Film Seizoen 2018-2019

Avant-première van een markante film, geselecteerd door Film Fest Gent en voortaan op maandag te zien in Cc Strombeek!

 

De tuinen van een decadente villa liggen bezaaid met champagnekurken, confetti en lingerie. Het is een tafereel uit Loro, de langverwachte biopic over de wilde jaren van de omstreden Italiaanse mediamagnaat en ex-premier Silvio Berlusconi.

Oscarwinnend regisseur Paolo Sorrentino (La Grande Belezza, Il Divo, Youth) wordt opnieuw geflankeerd door zijn favoriete acteur Toni Servillo als Berlusconi. Eerder maakten ze het onthutsende portret Il Divo, over oud-premier Giulio Andreotti, goed voor de juryprijs in Cannes in 2008. Sorrentino neemt geen politieke standpunten in, maar levert een slinks portret af van Il Cavaliere en diens machtshongerige entourage. De cinematografie van Luca Bigazzi is alweer om van te smullen. Niemand brengt zwembadshots, Pasolini-achtige close-ups en de quasi-erotische verheerlijking van sofa’s, koffietafels en plasmaschermen zo flamboyant in beeld als deze uitmuntende cameraman. 

Elke derde maandag van de maand tonen we onder de noemer Film Fest Gent On Tour in avant-première de allernieuwste films van markante filmmakers van deze tijd. De film wordt telkens voorafgegaan door een video-introductie waarin Patrick Duynslaegher, artistiek directeur  Film Fest Gent, en een relevante gastspreker dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.


Bekijk de trailer

Gerelateerde events

Trio

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Unieke langspeelfilm van en met Matteo Simoni, Ruth Beeckmans en Bruno Vanden Broecke. Gebaseerd op 'Hechten', het theaterstuk van Stefaan van Brabandt waarmee dit drietal in 2016 door het land toerde.
Tickets

Vice

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
'Vice' volgt het waargebeurde verhaal van Dick Cheney (Christian Bale), die als vicepresident van George W. Bush de Verenigde Staten veranderde en blijvende invloed had op de wereld.
Tickets

Grâce à dieu

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Alexandre trekt ten strijde tegen de katholieke Kerk en krijgt steun uit onverwachte hoek. François Ozon valt met deze film terug in de prijzen, Grand Jury Prize Filmfestival Berlijn 2019.
Tickets