Te Gast

De kunstvrienden streven ernaar dat hun tentoonstellingen verrassend en origineel blijven voor de talrijke bezoekers en kunstliefhebbers. Het wordt een ontdekkingstocht naar de evolutie van de kunstenaars en hun nooit afnemend enthousiasme.

In een geest van openheid en multiculturele samenwerking worden ook dit jaar drie gastkunstenaars uitgenodigd. Cyriel Lommelen, genomineerde beeldhouwkunst aan de Portaelsschool te Vilvoorde, brengt indrukwekkende beeldhouwwerken. Dinaya Waeyaert, behaalde haar master in de fotografie aan het KASK te Gent en toont boeiende foto’s waarbij ze focust op haar eigen omgeving. Patrick Dewit volgt les in het “Atelier voor Beeldende Kunsten te Strombeek” en zal de tentoonstelling aanvullen met abstracte werken uitgevoerd met acryl op papier.

De Amerikaanse kunstenaar Barnett Newman, beeldhouwer en schilder uit de 20ste eeuw, schreef: “I prefer to leave the paintings to speak to themselves”. De deelnemende kunstenaars delen deze mening. Het Cc Strombeek wordt in die mate een brug tussen kunstenaar en kunstwerken, een brug die informeert, verklaart en nieuwsgierig maakt.

Vernissage zaterdag 15/09 om 11u

Inleiding: Kirsten Hoefs schepen van cultuur en erfgoed | Muzikale omlijsting: Academie van Grimbergen

Info: kunstkringstrombeekbever@gmail.com - li.von@skynet.be – 0473 240 403