Volwassenen Educatie Educatie 2018-2019

!!Aanvulling tov de gedrukte educatiegids!!
Kiest u voor 1 ateliermoment keramiek in de week betaalt u de basis- of kortingsprijs (65+, -21/dagstudent, abo extra). Kiest u voor 2, 3, 4 of 5 ateliermomenten keramiek in de week betaalt u voor het 1ste ateliermoment de  basis- of kortinsgprijs en voor de andere ateliermomenten de combiprijs.

(bv. 3 ateliermomenten keramiek basisprijs = €126 + €88 + €88)

Keramiek omvat zoveel meer dan functionele voorwerpen alleen. Ook kunstenaars ontdekken de eindeloze mogelijkheden van klei. In dit atelier word je technisch ondersteund om tot een uniek werkstuk met een eigen identiteit te komen. Het creatieve proces is net zo belangrijk als het eindresultaat. Opbouw- en boetseertechnieken, draaiwerk en gietwerk zijn onze belangrijkste vormactiviteiten. Naast de mogelijkheid om vrij te werken, krijg je één à twee opdrachten per jaar die je uitnodigen om nieuwe technieken te verkennen.

Docent: Liesbeth de Vries

Gerelateerde events

Het Duits expressionisme (1900-1914) | over het geestelijke in de kunst

Basisreeks moderne en actuele kunst

| Box Cc Strombeek
Volwassenen Educatie
We belichten de symbolistische voorlopers van het expressionisme (James Ensor, Edvard Munch en Gustav Klimt) en hebben het over Kandinsky, Münter, Marc en Jawlensky als schilders van de innerlijke natuurmystiek. De laatste lessen blijven voorbehouden voor het werk van Oskar Kokoschka en Egon Schiele

Lezing: Congo | Historie, traditie, kolonie en hedendaagse visie

Koloniale architectuur

| Hemmerechtszaal Cc Strombeek
Volwassenen Educatie Wijde Wereld Weken Educatie 2018-2019
Een omvangrijk patrimonium stamt uit de koloniale periode: industriële complexen, missieposten, plantages, residentiële steden naast inlandse wijken. Via enkele concrete projecten ontdek je hoe de koloniale architectuur werd gestuurd door de politieke en maatschappelijke context.
Tickets

Botanisch tekenen

vanaf - | Piereman
Volwassenen Educatie Educatie 2018-2019
Botanisch tekenen is een prachtige kunstvorm waarin tekentechniek en kunstzinnig inzicht hand in hand gaan. Iedereen werkt op zijn of haar niveau. Leer de schoonheid van planten en bloemen echt zien en geniet van de rust die het tekenen van plantenportretten je geeft.
Tickets