Atelier Beeldende Kunst Volwassenen Kinderen Educatie Expo / Museumcultuur Seizoen 2017-2018

Het is een tweejaarlijkse traditie: deze expo van onze creatieve beeldende ateliers. Voor deze editie lieten jong en oud zich inspireren door het thema "omgeving".

Hartelijk welkom op de vernissage op vr 08.06 om 20u met opluistering van de Academie voor Muziek, Woord en Dans Grimbergen.

Extra vernissage voor kinderen om 18.30u met animatie op maat.


(v)o(r)mgeving

een tentoonstelling met en door de ateliers van Cc Strombeek

Vandaag wordt een Cc meer en meer de focus van  een lokaal cultuurbeleid en daarin past perfect de traditie van een tweejaarlijkse expo met werk van de deelnemers aan de creatieve ateliers die het Cc organiseert voor jong, oud, wit en anders gekleurd.

Creativiteit is de hoeksteen van dynamiek en zonder creativiteit wordt alles al snel saai in onze ultrasnel geworden samen-(be)leving.

Dat zo vele kinderen, jongeren en volwassenen hun vrije tijd nog willen besteden aan het ontplooien en aanscherpen van creativiteit,  mag vandaag met alle andere verlokkingen van passief amusement een zegen worden genoemd.

De expo “(v)o(r)mgeving” is ontstaan vanuit de ideeën van de begeleiders én deelnemers van alle ateliers. Ze werkten onder deskundige begeleiding aan nieuw werk waarin ze hun opmerkzaamheid  omtrent hun directe woon- en leefomgeving probeerden te vatten, te begrijpen en te fixeren in één of ander creatief werk, ongeacht de gebruikte middelen of materie.

Huiselijkheid, huis en 'thuis' zijn kern-gedachten die de expo '”bewegen”. Iedereen onder ons leeft op zijn/haar manier; richt zijn huis in met niks of overvol met spullen - maar wil er een warm nest van maken.

Kijken was hier de boodschap, niet alleen binnenin maar ook het kijken naar buiten omdat de tuin, straat of plein een deel is van hoe een mens de omringende omgeving al dan niet op een bewuste manier ervaart.

In een expo waarin behangpapier als het centraal visuele (leid)motief doorgaat,  wordt de 'omgeving' voor een puntgave presentatie van al het splinternieuw gemaakte werk.

Tientallen (piep)jonge en volwassen deelnemers geven vorm aan hun omgeving. Dit is hun visuele boodschap bij de titel van de expo  “(v)o(r)mgeving”.

De tentoonstelling  “(v)o(r)mgeving” wordt opnieuw een feest voor het oog en een hommage aan de lokale, ontluikende  creativiteit, op een plaats waar tijdens het seizoen het Cc de kunst toont van de beste kunstenaars van onze tijd.

(LL)

 

Vlieg