Seizoen 2018-2019 Podium Muziek Wereld MiXXit (jongeren) Pop-upterras

Doylu teert op de nostalgische hersenspinsels van de Senegalese singer-songwriter en notoire wereldburger Pathé Thiam en de spitsvondige melancholie van multi-instrumentalist Koen De Gendt. Sénégal à l’ heure Belge! Je hoeft het Wolof niet machtig te zijn om deze indringende muziek te lezen. Pathé Thiam brengt zijn grote verhalen met een imposant stemtimbre.

De band speelde de afgelopen jaren heel wat clubs en middelgrote festivals. In mei ’18 komt hun eerste EP uit. In september ’18 volgt dan een eerste full album.

Pathé Thiam werkte samen met een handvol grootheden uit de Mbalax scene in Dakar. Mbalax is een WestAfrikaanse muziekstijl uit de vroege jaren ’70 die internationale erkenning kreeg door toedoen van o.a. Youssou N’Dour, El Hadji Faye en Maxou Lebougui. Sinds enkele jaren woont hij in Belgie (Sint-Niklaas / Gent) en werkt hij samen met enkele topmuzikanten, waaronder componist/muzikant Michiel De Malsche (Brussels Filharmonic, A/T/O/S,…) , Koen De Gendt (Yuko…), Steven Meuleman en Jesse Baart.

Gerelateerde events