Dans Podium Podium 2018-2019

 

I Put A Spell On You is een performance over remmingen van buitenaf, die de notie van een eigen zelf tegenover totalitaire autoriteit plaatst. Drie individuen zitten vast in een ruimte waar de aanwezigheid van een hoogste waarnemer onvermijdelijk is. Hun fragiele lichamen zijn elke notie van privacy kwijt, en bevinden zich in een constante staat van zelfdiscipline. Hoewel ze geen contact kunnen hebben of kunnen zeggen wat ze willen, zoeken ze samen een oplossing voor de situatie. 

Ehsan Hemat (Iran, 1980) begon zijn carrière als acteur in Shiraz/Iran maar richtte al snel zijn aandacht op de dansontwikkelingen buiten Iran. Hij performde in Human Writes van William Forsythe tijdens Kunstenfestivaldesarts 2007 en sindsdien opereert hij zowel in België als in zijn thuisland Iran. 
I Put A Spell On You
 is zijn eerste ervaring als maker.

 

Choreografie: Ehsan Hemat
Performance: Gilles Polet, Mostafa Shabkhan, Yumi Osanai
Geluid: Roeland Luyten
Decor en licht: Helmut Van den Meersschaut, Ehsan Hemat
Drone-operator: Ugo Dehaes
Kostuums: Sasa Kovacevic
Tekst: Yasen Vasilev
Video: Maarten Van Vooren
Productie: Isabelle Vander Stockt
Ontwikkeld in Co-laBo, met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap, d e t h e a t e r m a k e r, workspacebrussels/ Life long burning 

Lees hier het interview met Ehsan Hemat, verschenen in de Randkrant

 

 

Gerelateerde events

Go figure out yourself

Ultima Vez / Wim Vandekeybus

EXTRA - | Westrand (Feestzaal)
puBLIK Dans Podium Podium 2018-2019
Waar liggen de grenzen tussen publiek en performers? Een host en zijn gevolg nemen je mee naar het cabaret der vragen waarbij Go Figure Out Yourself voorlopig als enig mogelijke antwoord geldt. Het tempo ligt hoog. Interactie is onvermijdelijk.
Tickets

Level Q (8+)

Lap vzw

| CC Strombeek - Schouwburg
Familie Theater Acrobatie Dans Podium Podium 2018-2019
In deze theatrale dansvoorstelling (of noemen we het beter een live game op scène?) gaan 4 spelers tot het uiterste. Spelen ze samen, elk voor zich of zit er een saboteur in het spel? Ze tasten elkaars grenzen af en dat van het publiek. Een verrassend fysieke voorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar
Tickets