Podium 2018-2019 Podium Dans Wijde Wereld Weken

=====
Aansluitend aan de voorstelling, om 21.30u, vindt er in de passage een nagesprek met het gezelschap plaats. Geleid door Kristien De Coster (algemeen directeur Ultima Vez vzw)
===== 

An Be Taa Mi is een energieke voorstelling voor vijf dansers uit verschillende hoeken van de wereld: Burkina Faso, Italië, België en Marokko. Choreograaf Tiéréma Koama verhuisde zelf enkele jaren geleden van Burkina Faso naar België. Hij kijkt met kritische blik naar onze wereld, die hij ziet als een plek waar de solidariteit gestaag afbrokkelt en de ethiek niet het hoogste woord voert. De titel van de voorstelling, An Be Taa Mi (Waar gaan we heen?), wil ons bewust maken van onze collectieve verantwoordelijkheid voor de toekomst. Het is een positieve oproep tot meer dialoog en minder angst.

Via het dansende lichaam bevraagt Koama de hypocrisie van ons systeem, dat sociale en economische ongelijkheid tussen volkeren aanwakkert. Samen met zijn dansers wil hij liefde, openheid en respect vooropstellen als enige uitweg om in harmonie samen te leven. Dans kan in Koama’s ogen onderlinge verschillen overstijgen en zo bestaande wonden helen. Het dansende lichaam brengt ons terug naar de basis van het menszijn en toont ons dat er hoop schuilt in onze fundamentele gelijkwaardigheid.

Tiéréma Levy Koama is een danser en choreograaf uit Burkino Faso die al jaren in Afrika en Europa werkt. Zijn werk was onder meer te zien op het Festival Echos (Zwitserland) en Julidans (Amsterdam).
Koama is ook artistiek leider van de Sombo Compagnie, een culturele associatie die in 2002 werd opgericht om Afrikaanse dans te promoten, om via dans bij te dragen tot de artistieke vorming en om te zorgen voor een herwaardering van het Afrikaans cultureel patrimonium.

Choreografie: Tiéréma Koama – Dans: Ilaria Orlandini, Oualy Foldia Leonce, Elise Bruyere, Francesca Saraullo, Tiéréma Koama – Geluid, muziek, video en scenografie: Alex Cepile – Licht: Charles Hoebanx – Co-productie: workspacebrussels – Met de steun van: Globe Aroma, Ultima Vez, Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC)

Gerelateerde events

Arumbo

Zomers Pop-Upterras

| Cc Strombeek
Podium 2018-2019 Podium Muziek Pop-upterras
De Brusselse muziekgroep Arumbo, bestaande uit 7 muzikanten, speelt voornamelijk fusion, wereldmuziek en rumba. Op 28 juni op het terras van Cc Strombeek!

Ocean Wells

Zomers Pop-Upterras

| Cc Strombeek
Podium 2018-2019 Podium Muziek Pop-upterras
Ocean Wells is een indie-rockband met Vlaams-Brabantse roots. Vette drums, een grommende bas, stevige gitaren en een vleugje synthesizer dragen catchy melodieën die in ieders hoofd blijven plakken