Theater Podium Podium 2018-2019


IN WESTRAND

KORTFILM

Too Far Too Close – Margo Mot 
Too Far Too Close verbindt de levens van een handjevol stadsbewoners. Zo dichtbij, maar toch zo onhandig in hun ontmoeting. Een zoektocht naar een verloren kat zet de personages in beweging, maar hun jacht tussen ramen, deuren, daken en muren is ook een zoektocht naar verbinding met hun afwezige geliefden. Een kortfilm over afstand, zowel mentaal als fysiek.

 

Girlhood – Heleen Declercq 
Girlhood wil de grenzen openbreken van het stereotiepe begrip 'vrouwelijkheid'. Daarvoor keert Heleen Declercq terug naar haar kindertijd, wanneer ze zich vragen begint te stellen bij haar korte haren, ontbrekend bikinitopje en roekeloze boomgeklauter. Het resultaat van haar persoonlijke zoektocht is een mozaïekportret van jongeren die elk een facet weerspiegelen van zichzelf als jonge vrouw.

 

MUZIEK

Martha Da'ro
Drie jaar geleden schitterde Martha Canga Antonio in de Belgische film Black en werd ze door de pers de hemel in geprezen voor haar overtuigende vertelkracht. Na deel uit te maken van het hiphopcollectief Soul’Art, gaat ze nu solo haar weg en ook hier blinkt ze uit door haar sublieme vertelkracht. Met haar eerste solosingle Summer Blues, een dromerig r&b en hiphop-getint nummer, weet ze zichzelf helemaal op de kaart te zetten.

 

THEATER

MORGEN WERD ALLES ANDERS
een voorstelling van Yinka Kuitenbrouwer

Hoe kijk jij naar de toekomst? Gaat onze wereld erop vooruit of achteruit? Was vroeger alles beter? Hoe denk je dat de wereld er over twintig jaar uit zal zien? Hoe wíl je dat de wereld er over twintig jaar uit zal zien? En wat ga jij daaraan doen?

_____

Yinka Kuitenbrouwer maakt, net als in het bejubelde HonderdHuizen, een documentair project op basis van persoonlijke gesprekken en ontmoetingen, ditmaal met mensen uit verschillende generaties en verschillende culturen.

Samen met geluidskunstenaar Wannes Deneer creëert ze een intieme voorstelling over de toekomst en de prijs van vooruitgang.

Yinka Kuitenbrouwer verweeft verschillende perspectieven en verhalen, van persoonlijke twijfels rond het moederschap tot ecologische maatregelen in Europa en de bouw van een dam in Zambia. Wat betekent vooruitgang, hoe gaan we om met de toekomst en welke verantwoordelijkheid hebben we zelf?


 Dit mini-festival is een samenwerking tussen Westrand, FRIS en Cc Strombeek. Het uurschema wordt later bekend gemaakt.

Gerelateerde events

Het Puin van Eden (10+)

Het Kwartier & fABULEUS

| Westrand - Dilbeek
Familie Theater Podium Podium 2018-2019
Martha en Lukas komen dagelijks samen op een heuvel, ‘hun heuvel’, om hun verbeelding de vrije loop te laten. Aan hun vriendschap komt een einde wanneer Lukas naar het middelbaar gaat en nieuwe vrienden krijgt. Er ontstaat een onhandige pingpong tussen nu en het verleden.
Tickets

Platonov

Matthias Van de Brul

| Cc Strombeek
Theater Podium Podium 2018-2019
De jonge speler-maker Matthias Van de brul ontbeent Tsjechov’s lijvige eersteling Platonov tot een wrange komedie voor 4 personages over een gedesillusioneerde schoolmeester die zijn wereld ziet wankelen. Even schalks als wanhopig trekt hij alles en iedereen mee in zijn val. Wie houdt zich overeind?
Tickets

Hoge Weg

Martha!tentatief/Toneelhuis

| CC Strombeek - Schouwburg
Theater Podium Podium 2018-2019
Een jonge vrouw voert actie voor een nieuw park in de inkomhal van een appartementsgebouw. Telkens opnieuw wordt ze afgewezen, toch verliest ze geen moment de moed. Evelien Bosmans staat naast professionele acteurs én mensen die nooit op toneel stonden in een nieuwe tekst van Bart Van Nuffelen.
Tickets