Volwassenen Educatie Klassiek Podium Educatie 2018-2019 Podium 2018-2019

DAGUITSTAP LEUVEN

Programma:
Johann Sebastian Bach - 24 preludes uit Das Wohltemperierte Klavier BWV 846-893

Frédéric Chopin - 24 préludes op. 28
Sergej Rachmaninov - 24 preludes op. 23 en 32

Veertig jaar geleden won de Libanese pianist Abdel Rahman El Bacha de Koningin Elisabethwedstrijd. Hij was toen amper negentien! Daarna bleef hij in België wonen, van waaruit hij een indrukwekkende internationale carrière uitbouwde. Nog altijd is hij wereldwijd een graag geziene gast, maar met het Belgische publiek heeft hij wel een heel bijzondere band. In oktober wordt El Bacha 60. Reden genoeg dus voor een groots verjaardagscadeau! Maar het is vooral de pianist zelf die trakteert, met een uitgebreid  preludemenu. 24 x 3 keer voert El Bacha u door de preludes van Bach, Chopin en Rachmaninov. 24 x 3 keer doorkruist hij zo een tweehonderd jaar muziekgeschiedenis, van de late barok tot de overrijpe romantiek. In twee concerten doorloopt hij de wereld van het preluderen en presenteert hij tweeënzeventig verschillende bereidingen van hetzelfde basisgerecht!

Programma:
14:30-16:00 - Concert 1: Van do-groot  tot fa-klein
16:00-17:00 - Intermezzo: verjaardagsgebak met koffie of thee
17:00-18:30 - Concert 2: Van fa#-groot tot si-klein

i.s.m. GC De Muze van Meise & Cc De Factorij Zaventem

Gerelateerde events

Mozart - Schubert - Schumann

Pianoduo Callot - Blondeel

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2018-2019
"Geduld, kleurgevoeligheid en zangkracht: dat wil je horen als iemand op Schubert de vingers loslaat. In dit geval zijn dat er twintig. Vanachter hun fonkelende pianoforte treffen Nicolas Callot en Lucas Blondeel de perfecte balans tussen subtiele inventiviteit en diep respect” - De Standaard
uitverkocht

Balsam / Zinnenprinkelend kruidenlabo

Zefiro Torna

| Kerk Beigem
Wereld Klassiek Podium Podium 2018-2019
In december 2018 toert muziekensemble Zefiro Torna door Vlaanderen en Nederland met 'Balsam', opvolger van de succesproducties 'Les Tisserands' en 'O, Monde Aveugle!' Geen beter medicijn om de koude winterdagen te verdrijven dan de warme, helende klanken van dit programma.
Tickets