Jazz Podium Podium 2018-2019


Jens Düppe wint de WDR 3 Jazzpreis 2019 in de categorie improvisatie! 

De jury beschreef Düppe als een "complete drummer", die opvalt in zijn ritmische spel, zowel in kleine ensembles als in bigband-formaat. Daarnaast is Düppe een bijzonder "melodieuze" drummer: zijn geluiden ondersteunen en versmelten met de improvisaties van zijn medemuzikanten. ( > WDR 3 Kultur am Mittag | 30.10.2018


„I have nothing to say… and I am saying it“ is misschien een van de meest bekende uitspraken van John Cage.

Negen van deze citaten van de muziek-filosoof Cage inspireerden de Keulse percussionist en componist Jens Düppe voor zijn nieuw album ‘Dancing Beauty’. Düppe linkt de diepgaande wijsheden van Cage aan muzikale structuren, ritmes, melodieën en andere vormen van compositorische expressie.

Negen citaten weerklinken in titels zoals 'Sleeping Beauty', 'Make Some Noise', 'Matryoshka Doll' e.a.  ​Wie de brede muzikale background van Düppe kent, weet dat ook dit album gevarieerd en spannend klinkt.

Met: Jens Düppe (percussie), Frederik Köster (trompet), Lars Duppler (piano), Christian Ramond (contrabas)

Gerelateerde events

Teun Verbruggen Quartet

| Schouwburg Cc Strombeek
Jazz Podium Podium 2018-2019
Met: Nicola Andrioli (piano), John Ruocco (klarinet, saxofoon), Nathan Wouters (bas), Teun Verbruggen (drums). Met zijn typische frisse Teun-touch zoekt hij met dit nieuwe kwartet naar een gebalanceerd midden tussen respect voor de muzikale traditie en zijn eigen unieke taal.
Tickets