Jazz Podium Podium 2018-2019

„I have nothing to say… and I am saying it“ is misschien een van de meest bekende uitspraken van John Cage.

Negen van deze citaten van de muziek-filosoof Cage inspireerden de Keulse percussionist en componist Jens Düppe voor zijn nieuw album ‘Dancing Beauty’. Düppe linkt de diepgaande wijsheden van Cage aan muzikale structuren, ritmes, melodieën en andere vormen van compositorische expressie.

Negen citaten weerklinken in titels zoals 'Sleeping Beauty', 'Make Some Noise', 'Matryoshka Doll' e.a. ​Wie de brede muzikale background van Düppe kent, weet dat ook dit album gevarieerd en spannend klinkt.


Gerelateerde events

Jef Neve

Spirit Control

| Schouwburg Cc Strombeek
Muziek Jazz Podium Podium 2018-2019
Jef Neve bracht eind 2014 zijn eerste soloalbum ONE op de markt. Er volgde een concerttour over de hele wereld die maar liefst 2 jaar zou duren. Nu is er zijn nieuwe theatertour ‘Spirit Control’. Niet solo, maar met drums en strijkkwartet.
laatste plaatsen

Nordmann (+ support No Metal in this Battle)

Club 1700

| Westrand (Feestzaal)
Muziek Jazz Podium Podium 2018-2019
Wie beweert dat rock en jazz niet bij elkaar passen, kent waarschijnlijk Nordmann nog niet! De Gentse band beschikt over de elektrisch geladen intensiteit én het explosieve potentieel van een furieuze rockband, terwijl ze ook de bedachtzaamheid van de best improviserende bands behouden.
Tickets

Bart Defoort Quintet

Inner Waves

| Schouwburg Cc Strombeek
Jazz Podium Podium 2018-2019
Met Bart Defoort (tenor Sax), Ewout Pierreux (piano), Hans Van Oost (gitaar), Christophe Devisscher (contrabas), Toni Vitacolonna (drums). Verwacht je aan nieuw repertoire gebracht door 5 Belgische topmuzikanten met een hechte sound en een intens speelplezier.
Tickets