Film Seizoen 2017-2018

 

De 15-jarige Charley Thompson is op zoek naar vastigheid in zijn leven. Als zoon van een alleenstaande vader met tijdelijke baantjes kent hij weinig zekerheden en is hij vaak op zichzelf aangewezen. Wanneer ze naar Portland verhuizen, hoopt hij op een nieuwe start.

Charley vindt er werk bij Del, een doorgewinterde paardentrainer die met races zijn geld verdient, en sluit vriendschap met het versleten renpaard Lean on Pete. Wanneer Del zijn paard naar de slacht wil sturen, gaat Charley er met Pete vandoor. Hij maakt een tocht door de uitgestrekte wildernis van Oregon en Wyoming, op zoek naar de geliefde tante die hij al jaren niet meer heeft gezien.

"Zonder meer een van de mooiste films in de competitie van Venetië. Charlie Plummer is een van de revelaties van deze uitstekende festivaleditie: hij is het kloppende hart van deze pure maar bikkelharde film." De Morgen (Lieven Trio)

Regie: Andrew Haigh/ Met: Charlie Plummer, Steve Buscemi en Chloë Sevigny/ VK, 2017/ 2u01

Elke derde dinsdag van de maand is Film Fest Gent bij ons te gast met een avant-première onder de arm. Onder de noemer Film Fest Gent On Tour programmeert het festival de allernieuwste films van de markante filmmakers van deze tijd in bioscopen of culturele centra in heel Vlaanderen. De vertoning wordt telkens op alle locaties voorafgegaan door een video-introductie waarin artistiek directeur Patrick Duynslaegher en een relevante gastspreker dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.

 

Bekijk de trailer

Gerelateerde events

Leuven 68

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2017-2018
In “Leuven '68” blikken we terug op de woelige jaren 1966 t.e.m. 1968, jaren waarin een breed gedragen, intense studentenrevolte het land doet daveren op haar grondvesten.
Tickets

The Post

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2017-2018
Twee medewerkers van de Washington Post onthulden in de jaren zeventig dat de Amerikaanse regering gelogen heeft over de Vietnamoorlog. Steven Spielberg vergeet niet te entertainen in uitstekende en relevante politieke thriller
laatste plaatsen

Call me by your name

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2017-2018
Een ontroerend coming-of-ageverhaal over eerste liefde en seksueel ontwaken. Een film van een betoverende sensualiteit, met uitmuntende vertolkingen en een verrukkelijke cinematografie.
Tickets