Lezing Volwassenen Educatie O2-Zuurstof voor Grimbergen Seizoen 2017-2018

Superdiversiteit in onze Grimbergse scholen, is kwalitatief onderwijs voor alle leerlingen ook in de toekomst mogelijk?

Panel: Anneleen Boderé & Nick Ferbuyt (onderwijsonderzoekers Edubron UAntwerpen) - Kurt Meeus (scholengroep Scoop) - Ingrid Depraetere (directie GBS Windekind) - Kaya Zinzen (oud-leerling Atheneum Grimbergen en Koekelberg) - Evert Zinzen (moderator)

De leerlingenpopulatie in onze Grimbergse scholen wordt steeds diverser. Hoe zorgt ons onderwijs ervoor dat alle jongeren met meer zelfvertrouwen de schoolbanken verlaten? Krijgen leerkrachten de juiste opleiding om met deze superdiversiteit om te gaan? Moeten we de betrokkenheid van de ouders op een andere manier aanpakken? Kan een overheid aansturen op een spreiding van leerlingen met diverse achtergronden over de verschillende scholen?

Heb jij als ouder, leerkracht of inwoner van Grimbergen hier een mening over? Laat dan jouw stem horen tijdens dit debat!

Met 'O2, Zuurstof voor Grimbergen'  willen we samen debatteren over de uitdagingen van morgen voor Grimbergen. We willen mogelijkheden aanreiken en het gesprek aangaan met iedereen die deze bekommernissen deelt. Dat kan door elkaar te ontmoeten in een open, positieve en hoopvolle dialoog.