Film Expo / Museumcultuur Seizoen 2017-2018

De expo 'Learning from Documenta' loopt op zijn einde. Naar aanleiding hiervan vertonen we deze film van de Chinese cineast-kunstenaar Wang Bing, waarvan in de expo het indrukwekkende 15 hours te zien is. De film wordt voorafgegaan door de kortfilm Paschalis van de Griekse Eva Stefani. Zij leidt de film ook kort in (Engels gesproken). Vooraf ben je van harte welkom op een rondleiding in de tentoonstelling.

Paschalis

Eva Stefani (1964) werd geboren in de VS maar resideert in Athene en Berlijn. Zij maakt korte, observante video’s over de souffrances van de gewone man.

Regie: Eva Stefanie/ 1993/ 17'/ Engels ondertiteld

Man with no name

Met zijn debuut 'West of the tracks' werd de Chinese regisseur Wang Bing meteen gebombardeerd tot een van de boeiendste hedendaagse filmmakers. Met zijn daaropvolgende films heeft hij dat vertrouwen niet beschaamd. Wel integendeel! 

Tijdens het filmen van een eerder film ontmoette Wang Bing toevallig een man die in een grot leeft. Weg van de maatschappij probeert hij zijn leven vorm te geven. Hij praat niet en Wang heeft alleen stilzwijgend, nooit formeel de toestemming gekregen om hem te filmen. 'Man with no name' is een fascinerend portret zonder woorden.

Regie: Wing Bang/ Documentaire/ 2010/ 1u32

19u Rondleiding
20u inleiding Eva Stefani en vertoning 'Paschalis'
20u30 vertoning 'Man with no name'

De toegang is GRATIS, maar reservatie is gewenst

Fragment uit Man with no name

Fragment uit Paschalis