Volwassenen Educatie Expo / Museumcultuur Seizoen 2017-2018

Learning from Documenta

Documenta wordt al sinds 1955 beschouwd als de moeder aller tentoonstellingen. Het is één van de weinige tentoonstellingen die de nodige tijd én ruimte krijgt om een immens groot project op poten te zetten dat zich op die manier afzijdig kán houden van de kunstmarkt.

De actuele ‘Documenta 14’ werd ontdubbeld en gaat zowel door in Athene als, traditiegetrouw, in het Duitse Kassel. De titel van ‘D14’ luidt ‘(l)Earning from Athens’ - de stad die gebukt gaat onder een zichtbare crisis en bekend staat als een open poort voor de vele mensen die noodgedwongen via Griekenland verder Europa-inwaarts proberen te geraken.

In ‘lEARning from Documenta’ blikken we terug op de ontdubbelde ‘D14’ die al midden september 2017 eindigt. Museumcultuur Strombeek/Gent is om die reden een statement met uitgestelde/vertragende aandacht voor niet alleen de kunst uit ‘D14’, maar ook voor de vele jaren onderzoek die voorafgingen aan zo’n groot project.

Les Cent Ans de la «Fontaine» de Marcel Duchamp

In 2017 komt het kleinste museum ter wereld naar Strombeek: de Kunsthalle Marcel Duchamp werd  opgericht in 2009 in het Zwitserse Cully en is gewijd aan het denken van één van de belangrijkste en markantste kunstenaars van de twintigste eeuw: Marcel Duchamp (1887-1968).

i.s.m. Museumcultuur Strombeek/Gent 

Gerelateerde events

Portretfotografie

| Hemmerechtszaal Cc Strombeek
Volwassenen Educatie Seizoen 2017-2018
Tijdens deze workshopreeks verkent Vicky Bogaert samen met jullie uitgebreid de portretfotografie. Je leert zowel werken met kunstlicht als met natuurlijk licht op een buitenlocatie.