Film Seizoen 2016-2017

Elke derde dinsdag van de maand selecteert Film Fest Gent een kwaliteitsfilm die On Tour in avant-première getoond wordt. Een exclusief gebeuren voor een selecte club bioscopen en cultuurcentra! 

HOWARDS END wordt gerestaureerd en komt opnieuw in de cinema!

Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Emma Thompson en Vanessa Redgrave schitteren in dit fraai vormgegeven kostuumdrama vol liefdesverwikkelingen en onderhuidse klassenconflicten aan de vooravond van WOI. Deze Britse klassieker sleepte maar liefst 9 Oscarnominaties in de wacht, waarvan het er 3 verzilverde, waaronder voor Beste Actrice: Emma Thompson.

De 4K-restauratie werd ondernomen op basis van het originele cameranegatief en de magnetische soundtrack – beiden zijn bewaard zijn gebleven in het archief van het George Eastman Museum. Audio Mechanics tekende voor de restauratie van de soundtrack en voor de kleurcorrectie was de firma DeLuxe Restoration verantwoordelijk. Regisseur James Ivory en director of photography Tony Pierce-Roberts traden op als supervisor. De presentatie van de in volle luister herstelde film vond vorig jaar plaats in het Cannes Classics-programma van het Cannes-filmfestival.

Regie: James Ivory/ Met: Anthony Hopkins, Emma Thompson, Helena Bonham Carter, Vanessa Redgrave/ VK, 1992/ 2u20

Bekijk de gerestaureerde trailer

Gerelateerde events

Retour en Bourgogne

Ce qui nous lie

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2017-2018
Cédric Klapisch, de César-winnende regisseur die ons jarenlang entertainde met de trilogie van L’auberge espagnole, Les poupées russes en Casse-tête chinois, neemt ons met zijn nieuwste film twee uurtjes mee op vakantie naar de Bourgogne vanuit onze cinemazetel.
Tickets

Bram Fischer

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2017-2018
In Bram Fischer is het levensverhaal van de advocaat die Nelson Mandela verdedigde in een spannende thrillervorm gegoten.
Tickets

Un beau soleil intérieur

FFG On Tour #4

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2017-2018
Elke derde dinsdag van de maand selecteert Film Fest Gent een kwaliteitsfilm die On Tour in avant-première getoond wordt. Isabelle (Juliette Binoche), een gescheiden moeder met één kind, is op zoek naar haar ware liefde. Nieuwe samenwerking van Binoche met Chocolat-regisseur Claire Denis.
Tickets