Expo / Museumcultuur Dans Podium Seizoen 2017-2018


Steven Michel & Theo Mercier – Affordable solution for better living

'Affordable solution for better living' is een voorstelling voor één danser en IKEA-meubilair en gaat over de keuzevrijheid in een geglobaliseerde wereld. Deze nieuwe voorstelling werd gemaakt door de Frans-Brusselse choreograaf Steven Michel en de Franse beeldend kunstenaar Theo Mercier. In deze voorstelling wordt het lichaam onderzocht als een zelfbouwkit en de handleiding als choreografisch medium. Het lichaam krijgt een functioneel doel en volgt de regels van een strak protocol. Zo wordt het gestandaardiseerde lichaam in vraag gesteld, alsook de illusie van vrijheid, ons voorgehouden door de commerciële machten/concerns.

Ariane Loze - Impotence (2017) - BELGISCHE PREMIÈRE!
Ariane Loze leidt zelf haar film in om 20u (stipt).

 still1

“In deze video wilde ik de duizeligheid onderzoeken, wat mij één van de fundamentele kenmerken lijkt van onze tijd. Duizeligheid is in de eerste plaats een onweerstaanbare fysieke gewaarwording die je grijpt net voor de leegte. Maar het is ook een morele sensatie ... Duizeligheid is het gevoel op een koord te lopen met onder je een enorme leegte en een fascinerende onzekerheid.”

Ariane Loze (1988) onderzoekt met haar camera hoe een verhaal kan ontstaan uit ogenschijnlijk niet gerelateerde beelden. In haar video speelt ze zelf alle rollen, is ze tegelijkertijd actrice, regisseur en cameravrouw.

 

 

 

 

 

www.theomercier.com

http://www.workspacebrussels.be/nl/artists/steven_michel-1953.html

www.arianeloze.com

 

Gerelateerde events