Jazz Podium Seizoen 2017-2018

"Django was een virtuoos gitarist met een groots gevoel voor lyrisme, evenwicht en structuur. Hij nam elementen uit de toen bestaande jazz, musette en zigeunermuziek en hersmeedde dit op een zo overtuigende, originele en tijdloze manier dat men werkelijk van een genie kan spreken. Hij geldt als één van de belangrijkste muziekhervormers uit de 20ste eeuw.” - (Waso De Cauter) 

Wannes Van de Velde is in Vlaanderen vooral bekend als bard en liedschrijver, veel minder als componist. Nochtans hebben Wannes en de zijnen een schat aan schitterende composities afgeleverd, die ook zonder tekst moeiteloos overeind blijven.

Jokke Schreurs wil met zijn kwartet dit minder bekende aspect van Wannes Van de Velde belichten. Ze willen aantonen dat de composities van deze zanger-troubadour zo sterk zijn, dat ze even goed Jazz Standards kunnen worden als die van Duke, Django, Cole Porter of Gershwin.

Met: Jokke Schreurs (gitaar), Henk de Laat (contrabas, scat), Luc Vanden Bosch (drums, percussie) en Sam Vloemans (trompet)
Sam Vloemans wordt vervangen door de jonge Belgische tromboniste Nabou Claerhout. Ze zette haar studies verder in Rotterdam en Londen en werd terecht heel snel opgemerkt door de nationale en internationale podia. 

i.s.m. Djangofolllies

Gerelateerde events

PIPAS

Lokale helden

| Foyer Cc Strombeek
MiXXit (jongeren) Jazz Muziek Podium Seizoen 2017-2018 Nieuw
Vrijdag 27 april organiseert Poppunt de derde editie van Lokale Helden. Net als vorig jaar doen wij hier opnieuw aan mee. Aansluitend op de jongerenvoorstelling van Hand in Hand zal het muziekduo PIPAS (Evelien Moens en Lies Van Lammeren) een live set spelen in onze foyer. GRATIS!