Jazz Podium Seizoen 2017-2018

"Django was een virtuoos gitarist met een groots gevoel voor lyrisme, evenwicht en structuur. Hij nam elementen uit de toen bestaande jazz, musette en zigeunermuziek en hersmeedde dit op een zo overtuigende, originele en tijdloze manier dat men werkelijk van een genie kan spreken. Hij geldt als één van de belangrijkste muziekhervormers uit de 20ste eeuw.” - (Waso De Cauter) 

Wannes Van de Velde is in Vlaanderen vooral bekend als bard en liedschrijver, veel minder als componist. Nochtans hebben Wannes en de zijnen een schat aan schitterende composities afgeleverd, die ook zonder tekst moeiteloos overeind blijven.

Jokke Schreurs wil met zijn kwartet dit minder bekende aspect van Wannes Van de Velde belichten. Ze willen aantonen dat de composities van deze zanger-troubadour zo sterk zijn, dat ze even goed Jazz Standards kunnen worden als die van Duke, Django, Cole Porter of Gershwin.

Met: Jokke Schreurs (gitaar), Henk de Laat (contrabas, scat), Luc Vanden Bosch (drums, percussie) en Sam Vloemans (trompet)

i.s.m. Djangofolllies

Gerelateerde events

Compro Oro

| Schouwburg Cc Strombeek
Jazz Podium Seizoen 2017-2018
Het Gentse collectief Compro Oro doet de Afro-Cubaanse traditie alle eer aan. Je hoort virtuoos uitgevoerde jazz in een opgewekte, zuiderse sfeer. Haal dat Hawaïhemd maar uit de kast!
Tickets

Brothers Brew

DelVita

| Schouwburg Cc Strombeek
Jazz Podium Seizoen 2017-2018
Elektronische klanken versmelten met hun akoestische geluid tot een nieuwe jazzy kosmos. Met zorgvuldig opgebouwde composities streven ze naar een interessante mix van upbeat alt-rock, terwijl ze tegelijkertijd een trage intensiteit behouden à la Radiohead.
Tickets