Expo / Museumcultuur Archief

Klik hier voor de publieksbrochure
Klik hier voor het persoverzicht

Na de belangwekkende presentatie van werken van Simon Hantaï, Michel Parmentier en Jacques Villeglé, die de context uitzette waarin het artistieke denken en handelen van Daniel Buren zich "conceptueel" bewoog, wordt Het Kabinet nu de drager voor een historisch werk van Daniel Buren zelf: D'un cadre à l'autre: cinq images / fragments d'un modèle retransmis directement à l'échelle 1/1, vidéo in situ, Strombeek-Bever, février-mars 2016, een werk dat oorspronkelijk dateert uit 1974 en in die versie opgenomen in de collectie van Centre Pompidou in Parijs.

La salle aux piliers colorés, travail in situ, Strombeek-Bever, janvier-mai 2016, een uniek werk van Daniel Buren voor Cultuurcentrum Strombeek, blijft het centrale werk gedurende de 3 delen van de tentoonstellingsreeks A Tiger Cannot Change Its Stripes (t/m 13 mei).
Meer lezen? Rudi Fuchs, In het gelid, De Groene Amsterdammer, 4 februari 2016.

Krijn de Koning onderwerpt zijn werk Lieu de passage/ Salle d'exposition in een tweede fase aan een onderzoek naar de specifieke relatie tussen zijn all-over signaalgele object en de omringende betonnen architectuur van de Studio S die formeel afhankelijk is van de algemene bovenbouw/structuur van de schouwburg van Cc Strombeek. Met precisie voegt Krijn de Koning nu witte vlakken toe aan het voorheen volmaakt egaal-gele object dat hierdoor een plaatsgevoelige dialoog aangaat met de architecturale context waarin het 'staat'.

Extra muros: Athina Ioannou, Onze Kerk, 2016 - Abdijkerk Grimbergen (dagelijks 7u-19u).
Meer lezen? Rudi Fuchs, In de kerk, De Groene Amsterdammer, 11-02-2016


***

Museumcultuur Strombeek/ Gent 2013-2016

Sinds januari 2013 werkt Cultuurcentrum Strombeek structureel samen met S.M.A.K., het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in Gent. Voor een periode van vier jaar zal het Cultuurcentrum onder de noemer Museumcultuur Strombeek/ Gent jaarlijks twee projecten realiseren (een drieluik in het voorjaar en een tweeluik in het najaar) waarin een bepaalde thematiek wordt uitgediept. Dit gebeurt aan de hand van de collectie van S.M.A.K., die bestaat uit meer dan 2.000 werken en een periode van pakweg zestig jaar omspant. De werken uit de collectie van S.M.A.K. worden aangevuld met werken uit privécollecties en nieuwe producties.
Museumcultuur Strombeek/ Gent is een unieke interregionale samenwerking met als doel een nieuw publiek in contact te brengen met de recente kunstgeschiedenis op basis van de rijke collectie van S.M.A.K.
Museumcultuur Strombeek/ Gent is een concept van Cultuurcentrum Strombeek. De uitwerking en organisatie vinden plaats in nauwe samenwerking met S.M.A.K. Gent.

***

PARALLEL:

19.02-22.05.2016
DANIEL BUREN
UNE FRESQUE
BOZAR, BRUSSEL