Op zaterdag 30 november vindt Fair Saturday plaats, een globaal initiatief dat de sociale impact van kunst en cultuur in de kijker zet. In 2019 sluit Cultuurcentrum Strombeek zich, samen met andere Belgische organisaties, aan bij deze internationale beweging.


Op Fair Saturday speelt de voorstelling ‘Lulletje’ van Martha!tentatief en Johan Petit in Cc Strombeek. Samen met het theatergezelschap, ondersteunt Cc Strombeek Onthaalgroep Vluchtelingen Grimbergen. Ze zetten het goede doel in de kijker en doneren aandacht en geld aan deze werking met maatschappelijke meerwaarde. Voor elk verkocht ticket schenken ze 1 euro aan Onthaalgroep Vluchtelingen Grimbergen. Mensen die deze organisatie ook een warm hart toedragen, kunnen na de voorstelling vrijblijvend een bijdrage leveren.


Actie!
Kunstenaars en kunstenorganisaties verhouden zich in alles wat ze maken tot de wereld waarin ze werken. Ze snijden maatschappelijke thema’s aan en bieden een podium aan uiteenlopende stemmen om die te belichten.

Met voorstellingen, tentoonstellingen, concerten en bijeenkomsten brengen ze mensen samen en nodigen ze hen uit om gezamenlijk te reflecteren en, soms, om actie te ondernemen.

 

Sociale Impact
Kunstenorganisaties ondernemen zelf ook actie. Het hele jaar door verankeren ze
maatschappelijk engagement in hun werking en ondersteunen ze sociale doelen. Op 30 november 2019 doen ze dat met extra veel verve. Want dan vindt Fair Saturday plaats, een globaal initiatief dat een positief antwoord biedt op Black Friday. Wereldwijd komen kunstenaars, kunstenorganisaties en culturele spelers naar buiten om de sociale impact van de kunsten te vieren.