Educatief medewerker Museumcultuur Strombeek/Gent (freelance): september-oktober 2018

Museumcultuur Strombeek/Gent is een unieke samenwerking tussen Cultuurcentrum Strombeek en het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in Gent. Onder de noemer Museumcultuur Strombeek/Gent realiseert het Cultuurcentrum jaarlijks drie tentoonstellingen en tal van projecten. 

Museumcultuur Strombeek/Gent is een unieke interregionale samenwerking met als doel een ruim publiek in contact te brengen met de recente kunstgeschiedenis op basis van de rijke collectie van S.M.A.K. Het is een concept van Cultuurcentrum Strombeek. De uitwerking en organisatie vinden plaats in samenwerking met S.M.A.K. Gent.

Functie

Cultuurcentrum Strombeek vormt de uitgelezen plek om jonge bezoekers in een open sfeer in aanraking te brengen met hedendaagse kunst. Bij elke tentoonstelling verschijnt een speelse expogids met vragen, weetjes, doe-, denk- en kijkopdrachten.

De gids wordt gratis verspreid bij het begin van elke tentoonstelling en dient als basis voor de scholenwerking (kleuter- en lager onderwijs) van Cc Strombeek.

De educatieve medewerker is verantwoordelijk voor een kwalitatieve invulling van de expogids op maat van kinderen tot 12 jaar.

Je zorgt voor de inhoudelijke samenstelling van de gids en coördineert de lay-out in overleg en samenwerking met de vormgever van Cc Strombeek.

Concreet zal je werken aan de volgende opdrachten:

 • Sven Augustijnen & Sammy Baloji
  Duotentoonstelling met de werken Imbéciles de tous les pays, unissez-vous! van Sven Augustijnen en Fragments of Interlaced Dialogues van Sammy Baloji.
  meer info: www.ccstrombeek.be/augustijnen_baloji

 • Raoul De Keyser: grafisch drukwerk
  Een overzicht van het grafische drukwerk van Raoul De Keyser samengesteld door Wouter De Vleeschouwer (S.M.A.K.) en Steven Jacobs (Ugent).
  meer info: www.ccstrombeek.be/rdk

 • Rui Chafes
  Here Comes the Summer brengt opnieuw een werk uit de collectie van S.M.A.K. voor langere periode naar Grimbergen: Kränker Engel van de Portugese kunstenaar Rui Chafes is een bijzonder poëtisch werk dat beweegt op het ritme van de seizoenen. 

Profiel

 • Je hebt interesse in actuele beeldende kunst

 • Je hebt relevante ervaring

 • Je beschikt over een vlotte pen en goede kennis van het Nederlands

 • Je bent creatief en gaat stipt om met deadlines.

 • Je bent zelfstandig of zelfstandig in bijberoep

 • Je bent beschikbaar in de periode 1 september – 15 oktober 2018.


Stel je kandidaat
Stuur je motivatiebrief met CV voor 11 juli 2018 naar Cultuurcentrum Strombeek vzw Gemeenteplein 1, 1853 Strombeek-Bever, t.a.v. Lieze Eneman of lieze.eneman@ccstrombeek.be   

Inlichtingen: lieze.eneman@ccstrombeek.be