Super-wat? Supernova is een wedstrijd voor professionele, jonge en ondernemende kamermuziekensembles met een eigenzinnige kijk op klassieke muziek, aan het begin van een beloftevolle carrière. De laureaten spelen zich met de titel van Supernova meteen in de kijker en winnen een concerttournee van minstens 10 concerten in heel België met aftrap op het Klarafestival!

Wil je zelf je kans wagen, of ken je een supergetalenteerde muzikant in je vriendengroep of familie die een kamermuziekensemble heeft, ga dan snel naar www.supernovaclassic.be of stuur dit mailtje door! Deelnemen aan Supernova 2018 doe je door in te schrijven op www.supernovaclassic.be, tot en met 15 december.

Supernova is een initatief van:

Klarafestival, Klara, Festival Musiq’3, Musiq’3, Festival de Wallonie, Gent Festival, Kunstenpunt, Festival Musical de Namur, Royal Juillet Musical de Saint-Hubert, Festival Musical du Hainaut, Festival Musical du Brabant Wallon, Palais des Beaux-Arts de Charleroi, CC Hasselt, CC Strombeek Grimbergen, CC Ter Dilft Bornem en CC Westrand.
 
Laureaten vorige edities:
2017:
Duo Levy-Idmtal, Ensembl’Arenski
 2016:
St. George Quintet, Roffa Tango Trio, Tmesis Quintet
2015:
Mosa Trio, O’Brass, Zerkalo Quartet
 2014:
Kugoni Trio, CeDeL-saxofoonkwartet, Four Aces Guitar Quartet