Jazz Podium Seizoen 2017-2018

Too Noisy Fish, dat is Peter Vandenberghe aan de piano, Kristof Rosseeuw op contrabas en Teun Verbruggen op slagwerk. Trisha De Cuyper en Jan Lapeire zijn twee videasten die enkele geslaagde samenwerkingen op hun actief hebben met Flat Earth Society. De tekst is van Dimitri Verhulst. Hij brengt en zingt deze ook live.

Twee films worden simultaan en in dialoog met elkaar geprojecteerd. Eén film, 'Sisters', toont twee meisjes die aanwezig zijn in een chique maar vervallen villa. Wat ze er doen of waarom ze er zijn, is niet duidelijk. Waarop wachten ze? De tweede film, 'Nightwatch', is het portret van een nachtwaker in het centrum van een grote stad. Hij lijkt de meisjes vanuit zijn locatie te observeren. De twee werelden mengen zich niet. Door de simultane projectie ontstaat er een verband en een sterke spanning, als in een abstracte thriller.

Too Noisy Fish creëert een broeierige soundtrack waarbij filmmuziek, jazz, impro en hedendaags gecomponeerde muziek hand in hand gaan. 

Gerelateerde events

Compro Oro

| Schouwburg Cc Strombeek
Jazz Podium Seizoen 2017-2018
Het Gentse collectief Compro Oro doet de Afro-Cubaanse traditie alle eer aan. Je hoort virtuoos uitgevoerde jazz in een opgewekte, zuiderse sfeer. Haal dat Hawaïhemd maar uit de kast!
Tickets

Brothers Brew

DelVita

| Schouwburg Cc Strombeek
Jazz Podium Seizoen 2017-2018
Elektronische klanken versmelten met hun akoestische geluid tot een nieuwe jazzy kosmos. Met zorgvuldig opgebouwde composities streven ze naar een interessante mix van upbeat alt-rock, terwijl ze tegelijkertijd een trage intensiteit behouden à la Radiohead.
Tickets

Wannes meets Django

Jokke Schreurs Quartet

| Eldorado
Jazz Podium Seizoen 2017-2018
Jokke Schreurs en zijn doorwinterde musici tonen aan dat de composities van Wannes Van de Velde zo sterk zijn, dat ze even goed Jazz Standards kunnen worden als die van Duke, Django, Cole Porter of Gershwin. Een warm eerbetoon aan een groot zanger-troubadour.
Tickets