Ga verder naar de inhoud
Aldo Struyf 02
Algemeen

Cc Strombeek organiseert expo rond residenties voor Week van de Belgische muziek

vr 29.01.21 — Cc Strombeek

In het kader van De Week van de Belgische Muziek organiseren we een bescheiden expo rond onze residenties. Van 9/2 t.e.m. 14/2 tonen we in de exporuimte een kortfilm van Arno De Facq én een selectie foto's van Sophie Nuytten. Zo geven we ons publiek een bijzondere inkijk in de residenties van de Belgische muzikanten die de afgelopen maanden in ons Cc verbleven. We maakten er al een podcast over, maar willen mensen nu ook visueel laten meegenieten.

De Week van de Belgische muziek is een project van vi.be en VRT om muziek van eigen bodem en haar zwaar getroffen sector volledig in de spotlights te zetten. "Aangezien onze residenten grotendeels Belgische muzikanten waren, leek het ons (in navolging van onze podcast) niet meer dan normaal om hen ook tijdens deze week in de schijnwerpers te zetten", zegt directeur Wim Meert. "Met dit initiatief tonen wij als cultuurcentrum dat we er alles aan doen om muzikanten te steunen in deze moeilijke tijden."

Kortfilm

De Residenten zijn makers. Met hun werk richten ze de wereld telkens anders in. "Je kreeg al een blik op hun wereld a.d.h.v. de gesprekken met de artiesten in onze podcast. Die wereld willen we nu nog meer laten zien met de kortfilm", zegt Wim Meert. "Via de kortfilm van Arno De Facq ontdek je waar Shy Dog, ELDERS, Spook, Bombataz, Karen Willems & Jürgen Augusteyns, Zero Years Kid, Colin H. van Eeckhout (Amenra) en Aldo Struyf aan werkten tijden hun residentie."

Foto Selectie

"Sophie Nuytten maakt al jaren foto’s voor ons huis, zowel op evenementen, als portretten bij de interviews voor onze publicaties en website. Ook haar geven we nu een plaats in deze expo", zegt Wim Meert. "In al haar bescheidenheid slaagt ze er altijd in om dicht in het gebeuren te raken."

bezoek de expo

202102 Expo De Residenten
Expo

Expo De Residenten

Week van de Belgische Muziek

di 9.02.21 - zo 14.02.21
Cc Strombeek
Meer over de expo

Laatste nieuwsberichten

Technicus (m/v/x) voor onbepaalde duur
Vacature
wo 24.02.21

Technicus (m/v/x) voor onbepaalde duur

Meer info
Cultuurpal(l)et Grimbergen 2021
Actie
di 23.02.21

Cultuurpal(l)et Grimbergen 2021

Meer info
projectwww zoekt jong artistiek talent
Actie
ma 22.02.21

projectwww zoekt jong artistiek talent

Meer info