Ga verder naar de inhoud
Cc Strombeek: meer dan ooit het kloppend hart van Strombeek na renovatiewerken
Algemeen

Cc Strombeek: meer dan ooit het kloppend hart van Strombeek na renovatiewerken

ma 13.07.20 — Cc Strombeek

De renovatie van het onthaal en de hoofdingang van Cultuurcentrum Strombeek is klaar. Burgemeester van Grimbergen Chris Selleslagh (Open VLD) en Schepen van Cultuur Philip Roosen (N-VA) huldigden de vernieuwde ruimtes officieel in op vrijdag 10 juli 2020.

Een veilig en ergonomisch onthaal

Met de woorden “Er zijn drie grote redenen waarom we deze renovatie wilden realiseren”, opent Schepen voor Cultuurbeleid Philip Roosen de inhuldiging. “Een eerste reden is dat het cultuurcentrum van Strombeek niet het eerste het beste cultuurcentrum is. Sinds jaar en dag is het een centrum met naam en faam waar de groten der aarde reeds optraden. Zo’n cultuurcentrum heeft een inkom nodig waar je je welkom voelt. Een eerste indruk is zeer belangrijk. Met de nieuwe realisatie is deze nog stukken beter en sterker dan dat hij vroeger al was”, besluit Roosen.

“Tweede reden is dat de balie, waar onze medewerkers zaten, te klein was geworden. Het welzijn op het werk is voor ons erg belangrijk en was niet meer zoals we het wilden. Daarom zijn we ook deze werkplek voor onze mensen gaan upgraden. Derde punt is natuurlijk de veiligheid. Een inkom moet voldoende veiligheid bieden bij evaluatie en bij calamiteiten. Ook dat zal nu een heel stuk beter zijn.”

Ook buitenomgeving gerenoveerd

Met felicitaties begint Burgemeester van Grimbergen Chris Selleslagh zijn toespraak: “ Een dikke proficiat aan de ontwerper voor de inrichting van de inkomhal." In september 2019 gunde Gemeente Grimbergen deze werken aan THV GTC Build voor een bedrag van 220.000 euro. “Een bedrag dat we hebben kunnen aanhouden”, gaat Selleslagh verder. “Er zijn geen meerwerken geweest. Het beklinkeren van de toegang werd eveneens in opdracht van de gemeente uitgevoerd. Ik wens de goede samenwerking tussen het personeel van de gemeente, de technici van het cultuurcentrum, de ontwerper en de aannemer te onderstrepen, welke tot uiting kwam in de werfvergaderingen. Deze hebben zeker bijgedragen tot de realisatie van dit project.”

Toekomstmuziek

“De toekomst: die is hier volgende maand”, zegt Selleslagh. “Aansluitend aan deze werken zal ook de trekkenwand (de theatertechnische uitrusting op het podium) volledig vervangen en geautomatiseerd worden zodat men vanaf nu alles computergestuurd kan laten verlopen tijdens de voorstellingen die in de schouwburg zullen plaatsvinden. Als laatste plant onze dienst gebouwen ook een vervanging van het sanitair in het Cc. Dit is voorzien tegen de zomer van 2021.” De gemeente investeert dus volop in de binnenkant, maar ook aan de buitenkant van het cultuurcentrum gaan ze grote investeringen doen. Zo zal er juist voor het Cc een ondergrondse parking komen, met daarboven een multifunctioneel plein. Dit zal aansluiten en een geheel vormen met het nieuwe politiesteunpunt en het nieuwe jeugdhuis. “Het cultuurcentrum en zijn omliggende omgeving zullen meer dan ooit het kloppend hart worden van een bruisend Strombeek”, rond Selleslagh af.

Activiteiten in de zomer

“We gaan deze zomer niet stilzitten”, vertelt voorzitter van de Raad van Bestuur Patrick Vanbinst. “Op WERF1853 kan je deze zomer elke vrijdagavond genieten van een voorstelling. Je kan kunst in de Grimbergse openbare ruimte gaan bekijken a.d.h.v. onze fietsroute Here Comes The Summer. Ook voor families is er heel wat te doen. Denk bijvoorbeeld maar aan de vakantiecursussen en de locatievoorstelling De H van Humboldt.

Tickets najaar te koop

En hoe het dan met de najaarsprogrammatie zit? “Je kan nu al tickets kopen voor de najaarsprogrammatie van het nieuwe seizoen van Cultuurcentrum Strombeek”, zegt directeur Wim Meert. “Met de theatervoorstelling De Sunshine Boys zal Comp.Marius het culturele seizoen 20-21 openen. Gedurende het seizoen kan het publiek zich verwachten aan grote, verrassende, nieuwe en gevestigde namen en een verfrissend en eigentijds educatief programma.”

Omdat het cultuurcentrum hoopvol uitkijkt naar verdere evoluties en mogelijkheden, beperkt het zich voorlopig tot de geplande activiteiten van het najaar. Via hun website, sociale media en nieuwsbrieven houdt het cultuurcentrum haar publiek op de hoogte van aanvullingen op het programma.


Laatste nieuwsberichten