Ga verder naar de inhoud
LAP LevelQ hero

Cc Strombeek brengt cultuur (digitaal) naar school

di 2.03.21 — Evi Van Humbeeck

Ook in dit vreemde schooljaar zet Cc Strombeek actief in op de boeiende wereld van kunst en cultuur voor kleuters en voor kinderen uit de lagere- en secundaire school. Via enkele digitale alternatieven brengen we onze jongeren een broodnodige portie cultuur. In de maand maart staat er alvast heel wat op onze planning.

Level Q - LAP vzw

Level Q
Level Q

Op dinsdag 2 maart stond er (eindelijk) nog eens een schoolvoorstelling op onze scène: Level Q van danstheatergezelschap LAP vzw. Level Q is een theatrale dansvoorstelling waar 4 spelers tot het uiterste gaan. Spelen ze samen, elk voor zich of zit er een saboteur in het spel? Ze tasten elkaars grenzen af en dat van het publiek. Door middel van een livestream konden maar liefst 350 leerlingen uit 4 Grimbergse scholen de voorstelling digitaal én live meemaken. Bijkomend namen 20 scholen uit Lier en Koksijde deel aan deze livestream.

Om de leerlingen voor te bereiden op de voorstelling, organiseerden we vooraf een digitaal prikkelmoment op de Grimbergse scholen. Aan de hand van een live-chat konden de leerlingen achteraf in dialoog gaan met de acteurs en de dansers van LAP vzw. Aansluitend op de voorstelling vonden er in 16 klassen ook bewegingsworkshops o.l.v. van de LAP-dansers plaats (fysiek én online).

i.s.m. LAP vzw en Moose-Stache

De Makers - Ateliers Beeldende Kunsten

Tijdens de beeldende workshops De Makers zal onze docente van het Atelier Beeldende Kunsten aan de slag gaan met leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar. In de week van 15 maart zal ze samen met de leerlingen rond architectuur en blauwdruk werken.

Mini Movie - JEF

Mini Movie
Mini Movie

Op maandag 8 en dinsdag 9 maart vinden er in twee scholen Mini Movie workshops plaats, onder leiding van JEF.

Elke klas leert enkele kneepjes van het filmvak. Via actieve opdrachten ontdekken de deelnemers dat een scène uit talrijke shots bestaat. Ze bedenken een kort verhaal en gieten dit in een storyboard. Met de iPad verfilmen en monteren ze hun idee.

i.s.m. jeugdfilmfestival JEF

Radio Fiona - Palmers & Pierlet vzw

Cc Strombeek is co-producent van de Radio Fiona podcast. Radio Fiona is een luisterspel in drie delen, waar het theater weer tot leven komt. In de lege wandelgangen van een schouwburg is de conciërge Fiona alleen achtergebleven. De schouwburg is toe. Niemand speelt of danst nog op de planken, niemand zit verwonderd te kijken in de zaal. Het is stil. Om de leegte in huis, en in haar hart, te vullen, start Fiona haar eigen radioprogramma: Radio Fiona! We bieden deze podcast nu ook aan, samen met een educatieve lesmap, aan de lagere scholen.

STRMBK - Groep INTRO

STRMBK
STRMBK

In de loop van maart zal de kortfilm STRMBK op school getoond worden aan alle 5de en 6de jaars van het Maria Assumptalyceum in Laken. STRMBK is een film van, met en door jongeren in de Vlaamse rand. Voor de inhoud van de kortfilm liet regisseur Stefaan Borremans zich inspireren door de problematiek van de hangjongeren in Strombeek, een problematiek die dankzij een constructieve aanpak uitmondt in een positief en inspirerend verhaal.

Naast de vertoning bieden we de scholen ook een pakket met educatief materiaal aan. In dat pakket zit ook een interview met regisseur Stefaan Borremans, buurtwerker Nick Isella en acteur Mehdi Hanini.

i.s.m. Groep Intro en Pine Peak Entertainment