Podium 2018-2019 Podium Dans

 

in het kader van de vernissage expo "Een vertaling van de ene taal naar de andere" (n.a.v. 20 jaar S.M.A.K. Gent). 

   

Never Walk Alone of een spitante reeks voorstellingen met een open blik op de brede wereld, op zoek naar nieuwe beelden, narratieven én esthetieken met achteraf een kort gesprek, een hapje en een drankje.
  

FOURFOLD AUTONOMOUS SCENOGRAPHY |  MERYEM BAYRAM
Binnen het framework van Performatik19, de brusselse biennale van performatieve kunsten.

Een generator van veranderlijke scenografie.

In het werk van Meryem Bayram staat de zoektocht naar raakvlakken tussen mens en omgeving centraal. Met hout, karton en elastieken maakt ze installaties die de vluchtlijnen van de omgeving in kaart brengen en tegelijk een parallel netwerk van immateriële krachten blootleggen. Ze creëert een spanningsveld tussen het gekende en het ongekende, met hulplijnen en hindernissen.

Voor deze voorstelling werkt Bayram samen met kunstenaar Guy Rombouts, die de bedenker is van het visuele alfabet AZART.

Fourfold (Autonomous Scenography) is een generator van veranderlijke scenografie – een machine, die telkens andere beelden maakt. Net als het beeld worden geluid, taal en licht ingezet als een creatieve kracht: niet om iets te representeren, maar om in alle vrijheid een werkelijkheid te produceren.

 

Concept: Meryem Bayram – Objects/performance: Guy Rombouts, Meryem Bayram - Dramaturgy: Igor Dobricic – Lightdesign: Pol Matthé  - Sound: Azart technician, Nele Verreycken – Light Design: Pol Matthé – Light: Nele Verreycken -  Voice coaching: Caroline Daish – Recording & mix: Ludo Engels – Outside eye: Mesut Arslan – Costumes: Johanna Trudzinski – Technical realization platform: Jan Van Goethem – Production: Platform 0090, OnderHetVel – Coproduction: wpZimmer, workspacebrussels, Q-O2, Het Bos, Zsenne Art Lab – In collaboration with: Fiebre – With the support of: the Flemish Government – Special thanks to: Marc Vanrunxt, Clement Layes, Sylvia Van Deurzen, TG STAN, ZVA, Tine Colen, Teun De Lange, azart.be, Sabatini – © Foto: Giannina Urmeneta Ottiker

 

Gerelateerde events

Ocean Wells

Zomers Pop-Upterras

| Cc Strombeek
Podium 2018-2019 Podium Muziek Pop-upterras
Ocean Wells is een indie-rockband met Vlaams-Brabantse roots. Vette drums, een grommende bas, stevige gitaren en een vleugje synthesizer dragen catchy melodieën die in ieders hoofd blijven plakken