Dans Podium Seizoen 2017-2018

Yumi Osanai & Boryana Todorova - Trepkodune

'Trepkodune' ontstaat uit een ontmoeting tussen de Japanse Yumi Osanai en de Bulgaarse performer Boryana Todorova. Zij onderzoeken wat hen verbindt en scheidt. Met een uitgekiende scenografie zoomen ze in op delen van het eigen lichaam. Op de specifieke ritmiek van Bulgaarse en Japanse poëzie brengen ze taferelen tot beweging. Zo ontstaat een suggestief schouwspel waar beelden betekenis en identiteit krijgen door wat wordt getoond en wat... wordt verhuld.
www.workspacebrussels.be/nl/productions/trepkodoune-2866.html

Yurie Umamoto – HRXLPNCX.C

De Japanse Yurie Umamoto vertrekt voor haar dansinstallatie HRXLPNCX.C vanuit de fascinatie voor de kaleidoscoop, waarmee je in verschillende realiteiten tegelijk kan 'binnen-kijken'. Door een doorlopende trage dansbeweging - geblinddoekt uitgevoerd - tracht ze in verschillende werelden tegelijk te dansen. Haar lichaam houdt haar in de concrete realiteit, terwijl de suggestieve klanken haar verbeelding voortdurend prikkelen.
www.workspacebrussels.be/nl/productions/hrxlpncxc-2638.html

PERFORMANCE
Rumiko Hagiwara (JP/NL) - Ghost in silence
een performance met geluid (korte verhalen) en een projectie

http://www.workspacebrussels.be/nl/productions/ghost_in_silence-3213.html

VIDEO
Meggy Rustamova (BE) - Light Displacement
poëtische reflectie over de vele verschijningsvormen van een beeld

INTERVENTIE
Kosi Hidama (JP) - Ceremony
uitnodiging tot Japanse thee, keramiek en gesprek. 

DE WAND
Rumiko Hagiwara (JP/NL)

Gerelateerde events

Never Walk Alone #5: An Be Taa Mi

Tiéréma Koama (BF/BE)

| Cc Strombeek
Wijde Wereld Weken Dans Podium Podium 2018-2019
'An Be Taa Mi' is een voorstelling voor vijf dansers uit verschillende hoeken van de wereld. Choreograaf Tiéréma Koama verhuisde enkele jaren geleden van Burkina Faso naar België. Hij kijkt met kritische blik naar onze wereld, die hij ziet als een plek waar de solidariteit afbrokkelt.
Tickets

Kalf! (6+)

ZAAM: Dimitri Leue & Anastassya Savitsky

| Schouwburg Cc Strombeek
Familie Theater Dans Podium Podium 2018-2019
De boer zette een deur open en toen zag Koetje Kalf voor het eerst kleuren. De hemelsblauwe hemel. Het grasgroene gras. De één wil het verhaal vertellen van Koetje Kalf. Het echte verhaal. De ander voelt meer voor een sprookje. Een geslaagde mix van straf theater, hippe muziek en heerlijke dans.
Tickets