Dans Podium Seizoen 2017-2018


Bára Sigfúsdóttir, Masoumeh Jalalieh & SeyedAlireza Mirmohammadi - Being

'Being' is de nieuwste dansvoorstelling van Bára Sigfúsdóttir, een Brusselse choreografe met IJslandse roots. Met 'Being' gaat ze aan de slag met twee Iraanse dansers, wat een intrigerende uitwisseling tussen Oost en West oplevert. In een bewegingstaal die zowel fysiek als beeldrijk is, worden aanzetten van beide richtingen voortdurend overgenomen en eigengemaakt op een persoonlijke manier, waardoor het bewegingsmateriaal eindeloos lijkt te variëren.

Nazanin Fakoor - Light Drawings 

Nazanin Fakoor is scenografe en beeldend kunstenaar met Iraanse roots. 'Light Drawings' is een interactieve installatie waarbij een schouwspel van lichtreflecties efemere tekeningen tot stand brengt. Het bezwerende schouwspel roept beelden op van een moleculaire of kosmische wereld en neemt je verbeelding op sleeptouw in een visuele reis tussen verschillende realiteiten!

www.nazaninfakoor.com


VAN: Bára Sigfúsdóttir
MET: Masoumeh Jalalieh en SeyedAlireza Mirmohammadi
MUZIEK: Eivind Lønning
KOSTUUM: Andrea Kraenzlin
LICHTONTWERP: Jan Fedinger
DRAMATURGIE: Sara Vanderieck
TECHNIEK: Marie Vandecasteele en/of Bardia Mohammad
DUUR: +/- 50 minuten
PRODUCTIE: GRIP
INTERNATIONALE SPREIDING: A Propic / Line Rousseau en Marion Gauvent
COPRODUCTIE: Kunstencentrum Vooruit / DNA - Departures and Arrivals, DansBrabant, Dance on pass on dream on, workspacebrussels / Life Long Burning, Moussem Nomadic Arts Centre, de Grote Post en C-Takt
MET STEUN VAN: fabrik Potsdam, Platform 0090, Grand Theatre en Campo
MET FINANCIËLE STEUN VAN: de Vlaamse overheid, de Ambassade van de Federale Republiek Duitsland, het Creative Europe Programme of the European Union en de stad Antwerpen
MET DANK AAN: Andrean Sigurgeirsson en Martin Blank

dopodo         DNA 
 
Life Long Burning 
 
Europa Creative 
 
Europa Culture

Gerelateerde events

Never Walk Alone #5: An Be Taa Mi

Tiéréma Koama (BF/BE)

| Cc Strombeek
Wijde Wereld Weken Dans Podium Podium 2018-2019
'An Be Taa Mi' is een voorstelling voor vijf dansers uit verschillende hoeken van de wereld. Choreograaf Tiéréma Koama verhuisde enkele jaren geleden van Burkina Faso naar België. Hij kijkt met kritische blik naar onze wereld, die hij ziet als een plek waar de solidariteit afbrokkelt.
Tickets

Kalf! (6+)

ZAAM: Dimitri Leue & Anastassya Savitsky

| Schouwburg Cc Strombeek
Familie Theater Dans Podium Podium 2018-2019
De boer zette een deur open en toen zag Koetje Kalf voor het eerst kleuren. De hemelsblauwe hemel. Het grasgroene gras. De één wil het verhaal vertellen van Koetje Kalf. Het echte verhaal. De ander voelt meer voor een sprookje. Een geslaagde mix van straf theater, hippe muziek en heerlijke dans.
Tickets