Dans Podium Seizoen 2016-2017

Een performance van Maarten Seghers in confrontatie met beeldend kunstenaars, muzikanten en dansers Fritz Welch, Simon Lenski, Nicolas Field en Mohamed Toukabri.

Voor deze mannen schreef ik dit bezwerende lied over de lawaaierigheid van het troosten. "The Challenge Of This Particular Show Was To Have Words Ending In O" is een gevecht tussen koppige ritmiek en melodische stroop. Deze waarheid wordt verpatst: de verwondering over het bijna niets. – Maarten Seghers

"O, een wereld van mannen die achterom kijken en vinden dat hun waarheid er best mag zijn, maar hier nooit voor zullen op de knieën gaan. Het is een wereld waarin men niet lang kan vertoeven omdat het teveel schuurt. Maar waar men telkens weer naar terugkeert omdat het nu eenmaal nodig is. In tijden waarin kunst gegijzeld wordt tussen de kunstmarkt en politiek engagement is het een verademing een voorstelling te zien die tegen de stroom in gaat. Want zoals we allemaal diep in onze ziel weten: kunst kan de wereld niet veranderen, maar de wereld verandert door kunst. Stommelings, langs een achterdeurtje, ergens tijdens een wandeling in een te smal straatje." – Jan Lauwers

 

Gerelateerde events

Never Walk Alone #1

Darlane Litaay & Moh Hariyanto

| Cc Strombeek
Dans Podium Seizoen 2017-2018
Darlane Litaay put inspiratie uit de West-Papuaanse danstraditie waarin zang en dans onlosmakelijk verbonden zijn. Hij beschouwt beide als één vervlochten vibratie en zet stem en lichaam samen in beweging.

Never Walk Alone #2

Bára Sigfúsdóttir, Masoumeh Jalalieh & Alireza Mir

| Cc Strombeek
Dans Podium Seizoen 2017-2018
'Being' is de nieuwste dansvoorstelling van Bára Sigfúsdóttir, een Brusselse choreografe met IJslandse roots. Met 'Being' gaat ze aan de slag met twee Iraanse dansers, wat een intrigerende uitwisseling tussen Oost en West oplevert.

Never Walk Alone #3

Yumi Osanai & Boryana Todorova / Yurie Umamoto

| Cc Strombeek
Dans Podium Seizoen 2017-2018
'Trepkodoune' ontstaat uit een ontmoeting tussen de Japanse Yumi Osanai en de Bulgaarse performer Boryana Todorova. Zij onderzoeken wat hen verbindt en scheidt. Met een uitgekiende scenografie zoomen ze in op delen van het eigen lichaam.