Seizoen 2018-2019 Familie Film JEF

JEF-festival van 2 t.e.m. 5 maart

De 11-jarige Frank doet een opmerkelijke ontdekking in zijn tuin: door de boomkruinen slingert een vertederend langarmig gibbon aapje. Gelukkig is het diertje speels; hij zoekt contact en wordt een vrolijk lid van het gezin van Frank. Deze warme toenadering komt goed uit, want er was erg veel verdriet bij Frank en zijn familie na de dood van zijn zusje Saga. De levendige fratsen van Monky - zo heet het aapje - doen hen, tot groot plezier, denken aan Saga. Maar, is het eigenlijk wel puur toeval dat Monky net dan deel wordt van het gezin?

De Zweedse regisseuse Maria Blom slaagt er heel goed in om avontuur en diepgang in één warme familiefilm te verwerken. Er is dan ook heel wat te zien in Monky, want de zoektocht naar de herkomst van het aapje leidt het gezin zelfs naar Thailand.

Monky is de absolute ster van de film: hij is goedwillend, lief en de CGI-animatie die hem vorm geeft is ontzettend geslaagd en werkt perfect voor de mooie boodschap die in de film vervat zit.

Een film over én voor kleine lieve aapjes!

Regie: Maria Blom/ Met: Sofia Bach, Ing-Marie Carlsson, Eric Ericson/ Zweden, 2017/ Nederlands gesproken/ 1u26'

Gerelateerde events

Zomerafsluiter: Iedereen held(in)! (3+)

i.s.m. Gemeentebestuur Grimbergen, OCMW Grimbergen

| Vandernootpark
zomervakantie Educatie 2019-2020 Podium 2019-2020 Podium Familie Kinderen
Altijd al gedroomd van ‘held(in) voor één dag’? Vandaag zorgen wij ervoor dat je kan glimmen van trots! Via tal van activiteiten beleef je een namiddag vol ‘divaplezier en heldengeweld’ samen met (o)ma of (o)pa. Spelen, zich amuseren en vooral buiten zijn staan op het zomers menu!

Binti (8+)

Filmfratsen

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2019-2020 Podium Familie Film
Tijdens het nieuwe concept ‘Filmfratsen’ op zondag, trakteren we het jonge volkje op een experimenteerlab rond film & multimedia gevolgd door een avontuurlijke, eigenzinnige of gewoon supergoede film voor het hele gezin. We trappen ‘filmfratsen’ af met de bejubelde Vlaamse jeugdfilm ‘Binti' (8+).
Tickets