Scholen 2020-2021 Scholen Lager onderwijs

 1e en 2e graad 

 Film (+ extra filmworkshop mogelijk) 

 

Wanneer de eerste sneeuwvlokken vallen in de vallei, is het tijd om de wintervoorraden aan te vullen. Maar in alle drukte merkt niemand dat een lieveheersbeestje vastzit in een pakket met bestemming... de Caraïben! Tijd voor het rescueteam om in actie te komen! Een mier, een spin en een lieveheersbeestje belanden zo aan de andere kant van de wereld. Maar komt hun hulp nog op tijd?

Een hernieuwde kennismaking met een heleboel kleine maar onverschrokken wezens, die je rondleiden in het hilarische rijk der insecten. Ze hebben allemaal hun eigen talenten, maar het belangrijkste is samenwerken. Zelfs de allerkleinste kriebelbeesten laten niet op hun kop zitten.

De film bulkt van de grappige elementen, inventieve geluidseffecten en een meeslepende soundtrack. Deze film over klein en groot, goed en kwaad, soortgenoten en erbij horen, de magische natuur én bovenal véél avontuur, zal door kinderen (en jezelf) zeker gesmaakt worden.

Optievoorstelling op di. 18 mei om 13.30u.


Een film van Hélène Giraud, Thomas Szabo | 2019, Frankrijk | Nederlands gesproken

Thema(s): Anders zijn, Conflicthantering, Gezin en familie, Identiteit (ik en de wereld), Natuur en milieu, Sprookjes en fantasie, Vriendschap en liefde, Weerbaarheid, Ziekte en verlies


 Filmworkshop 

Mogelijkheid tot aansluitende filmworkshop op school.

Live action fotografie combineren met stop-motion via blue key.

De makers van 'Minuscule' vermengen speelfilm en animatiefilm. Ze draaien realistische macrobeelden en voegen daar de geanimeerde insecten aan toe. In deze workshop ontdek je hoe je deze twee technieken - macrofotografie en tekenfilm - zelf kan combineren. Je maakt een filmpje in je klaslokaal en plakt er zoemende kriebelbeestjes op.

We werken met een iPad en een stop-motion opstelling met blue key om de bijzondere techniek uit Minuscule 2 na te bootsen. Ieder groepje heeft aan het einde van de workshop een grappige video.

Locatie: op school of desgewenst in Cc Strombeek (afhankelijk van beschikbare ruimten)
Duur: 3 aaneensluitende lesuren
Wanneer: mogelijk vanaf di 18/05 t.e.m. vr 21/05/21
Kostprijs: € 200 / klasgroep van max. 25 lln