Podium 2020-2021 Podium Muziek


Vijftien jaar na de release van zijn debuutalbum ‘The Bigger Picture’, keert Milow terug naar zijn muzikale roots met een intieme akoestische tour. Zijn laatste album ‘Lean Into Me’ luidde de terugkeer in naar de singer-songwritersound van zijn beginperiode. Met reeds zes platen op zijn palmares en met songs die in het collectief geheugen gegrift staan, blijft Milow de harten veroveren met zijn warme stem en gouden gevoel voor melodie en harmonie.

In 2019 was het exact tien jaar geleden dat Milow doorbrak in Europa. Om dat te vieren trakteerde hij zijn fans in een uitverkochte Lotto Arena op een onvergetelijke liveshow. Sinds zijn doorbraak in 2007 is de Leuvenaar uitgegroeid tot een vaste waarde. Milow won maar liefst 12 MIA’s, waaronder die van ‘Beste live-act’ en ‘Beste soloartiest’, de belangrijkste prijzen die je in België als muzikant in de wacht kan slepen.

Met zijn album ‘Lean Into Me’ (2019) vertelt Milow een uitermate persoonlijk verhaal. Songs als ‘Lay Your Worry Down’, ‘Laura’s Song’ of ‘Michael Jordan’ – over zijn jeugdheld en de complexe relatie met zijn vader – horen bij de allerbeste songs uit zijn carrière. De plaat brengt de luisteraars dichter bij Milow dan ooit tevoren.

Omringd door zijn trouwe muzikale luitenanten, zanger-gitarist Tom Vanstiphout – die sinds enkele jaren ook in de vaste liveband van Bryan Ferry speelt – en de fenomenale zangeres Nina Babet, neemt Milow zijn publiek mee in zijn wonderlijke universum. Naast bekende en minder bekende parels, zullen ook een aantal gloednieuwe songs uit het nog te verschijnen zevende album te horen zijn. Nummers worden tot hun essentie gestript. Wat overblijft, zijn uitgepuurde songs waar nog meer ruimte is voor tekst en emotie.

Gerelateerde events

WERF1853: Aafke Romeijn

| Cc Strombeek
Podium 2020-2021 WERF1853 Podium Muziek
Midden tussen de vele werven in Strombeek, springt er deze zomer één uit: WERF1853. De bruisende zomerbar van Cc Strombeek. Aafke Romeijn schrijft sciencefiction over niet-bestaande ziektes, maakt Nederlandstalige electropop over snelwegen en gedichten over failliete winkelketens.
Tickets

School is Cool

| Eldorado
Podium 2020-2021 Podium Muziek
School is Cool, de band rond Johannes Genard, is helemaal terug met een nieuw album. Haast profetisch klinkt de titel 'Things That Don't Go Right'. 10 jaar geleden wonnen ze Humo's Rock Rally. Hun popliefde staat nog steeds centraal, maar er is ook plaats voor instrumentale opbouw en langere songs.
Tickets

Jef Neve Septet

Mysterium

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Podium Jazz Muziek
Met dit nieuwste album serveert Jef Neve je een bijzondere bezetting zonder drums: hijzelf aan de piano, Andy Dhondt, Nicolas Kummert, Bruno Van der Haegen op sax, de Deen Jasper Høiby op contrabas, Pieter Kindt op bastrombone en op trompet de rijzende Nederlandse ster Teus Nobel.
Tickets