Workshop Kinderen JEF Film Familie Seizoen 2017-2018

Met je JEF-filmticket kan je meer!

Doorlopend tijdens het JEF-festival zijn er drie audiovisuele installaties. Experimenteer met video delay, stop motion en hologrammen!

Video Delay:
Beweeg en creëer! Een interactieve audiovisuele installatie daagt je uit om te spelen met tijd en ruimte. Een scherm toont twaalf keer jouw handelingen, telkens met een vertraging. Ben je handig genoeg om jouw bewegingen perfect te timen en prachtige patronen te creëren? Speel voor de camera en ontdek het betoverende effect!


Stop Motion:
In een begeleide installatie experimenteren kinderen en gezinnen met stop motion animatie. Zo breng je poppen en figuurtjes tot leven, net zoals de makers van bv. Rintje of Buurman & Buurman. Maar hoe laat je figuren bewegen? En hoe vind je bij elk verhaal een gepast decor?
Voor kinderen vanaf 4 jaar. 


Hologram:
In deze begeleide installatie experimenteren kinderen met digitale 3D-projecties. Talloze films en pretparkattracties maken gebruik van optische 3D-illusies via hologrammen. Via deze techniek kon Michael Jackson zelfs na zijn dood het publiek verrassen met een legendarisch live concert. Creëer een hologram van jezelf! Je maakt een digitale 3D-projectie van je hoofd en knutselt daarna met plastic en schaar een hologram-piramide. Thuis kan je nog lekker verder toveren. 
Voor kinderen vanaf 6 jaar, jongere kinderen enkel onder begeleiding van een volwassene.