Klassiek Podium Seizoen 2016-2017

Solisten: Griet De Geyter, sopraan - Barbara Kozelj (SLO), alt - Hugo Hymas (GB), tenor - Alex Ashworth (GB), bas - Benedict Hymas (GB), evangelist - Marcus Farnsworth (GB), Christus

Extra: De Mattheuspassie zal gebracht worden in twee delen. Tijdens de pauze wordt er in zaal Fenikshof (op 5 min. loopafstand van de abdijkerk, naast brasserie Fenikshof) een eenvoudige maaltijd aangeboden. Voor de prijs van €9 ontvang je een broodjesmaaltijd (drank inbegrepen). Apart bij te bestellen

In Nederland is het onderdompleen in de Mattheuspassie een jaarlijks gebeuren, een belangrijk moment in het jaar. "Ook in een ontkerkelijkte samenleving blijven mensen hechten aan bepaalde pilaren in het jaar", zei NRC-journaliste Mischa Spel daarover.

Maar ook hier bij ons bereikt Bachs muziek voor de paastijd een veel breder publiek dan de traditionele klassieke muziekliefhebber. Hoe komt dat? We ervaren de muziek van de Mattheuspassie als tijdloze muziek. Bach schreef muziek die zijn gelijke niet kent; door de lengte van de compositie, door de structuur van spanning en ontspanning, door de theatrale aanpak. Bach mikte op een totaalervaring: het tastbaar maken van lijden, dood en verlangen naar verlossing. Het is de kracht van de muziek van de Mattheuspassie dat ze gevoelens uitdrukt die we anders niet zo intens zouden ervaren.

i.s.m. Abdijgemeenschap Grimbergen en WAG

Flanders Boys Choir (voorheen In Dulci Jubilo)

Gerelateerde events

Kamermuziekensemble Tmesis

| Schouwburg Cc Strombeek
Klassiek Podium Seizoen 2016-2017
Tmesis is nog piepjong maar nu al staan ze ijzersterk en vol muzikale passie op het podium. Ze hebben een neus voor kwaliteit, durf en ambitie. Benieuwd hoe ze klinken? Ontdek ze op ons podium!

Kamiel D'Hooghe

Orgelconcert

| Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Seizoen 2016-2017
Vijf vioolconcerto van Antonio Vivaldi staan centraal. Bach, Telemann en andere Duitse componisten waren bewonderaars van Vivaldi en pasten zijn ‘Italiaanse vioolstijl’ graag toe. Bach’s vijf orgeltranscipties van deze concerti vormen een unieke aanvulling op zijn religieuze oeuvre.
Tickets

Ton Koopman - Orgelconcert

| Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Seizoen 2016-2017
De Nederlander Ton Koopman is dirigent, klavecinist en organist met wereldklasse. In 2017 sluit deze meesterlijke muzikant de reeks klassieke concerten af met een orgelrecital op beide orgels van de abdijkerk van Grimbergen.
Tickets