Muziek Podium Podium 2018-2019

Het is inmiddels bijna 3 jaar geleden sinds Marble Sounds andere muzikale horizonten opzocht en ons verblijdde met het wondermooie ‘Tautou’. Met hun nieuwste pasgeborene ‘The Advice to Travel Light’ doen Pieter Van Dessel en de zijnen een goed gemikte gooi naar hoe een warme, krachtige popplaat moet klinken. Zonder te moeten inboeten aan de nodige dosis melancholie uiteraard. Inmiddels het handelskenmerk van het vijftal. En recht in de roos.

De inspiratie voor ‘The Advice to Travel Light’, een metafoor voor reizen met weinig bagage, putte Van Dessel uit zijn tweejarig verblijf in Canada. “Met weinig spullen verhuizen geeft een bevrijdend gevoel. Haast een gevoel van ongebondenheid.

Meer dan ooit keert ‘The Advice to Travel Light’ terug naar de roots van Marble Sounds. Introspectieve gitaarsongs geruggesteund door strijkers, glockenspiel, drums en keyboards die in een atmosfeer van gelaagde bricolagepop vertoeven. Het album nestelt zich als geen ander onder je vel. De persoonlijke teksten op ‘Speeches’, geschreven voor Van Dessels jongste dochtertje, grijpen je bij de lurven, terwijl het catchy refreintje van vooruitgeschoven single ‘Anyhow (Even Now)’ nog even nazindert en je rustig weer op adem brengt.

Marble Sounds is:
Pieter Van Dessel - vocalen, gitaar, keyboards
Gianni Marzo - gitaar, pedal steel gitaar
Brecht Plasschaert - keyboards
Gerd Van Mulders - Basgitaar
Mattijs Vanderleen - drums, percussie, glockenspiel, marimba

Als voorprogramma presenteren we de opkomende Brusselse band Bosum. Zij staan garant voor dromerige indiepop. Bewijs daarvan is hun laatste single ‘Marvin’. 

Bosum

Gerelateerde events

Zolang hij niet zichzelve kent

Josse De Pauw / Koenraad Tinel / Spectra

| CC Strombeek - Schouwburg
Muziek Klassiek Theater Beeld Podium Podium 2018-2019
Koenraad Tinel tekent levend en wel het verhaal van Narcissus, begeleid en gekaderd door de nieuwe muziek die Frederik Neyrinck componeerde bij deze voorstelling, uitgevoerd door SPECTRA. Josse De Pauw vertelt het verhaal van Narcissus op het ritme van Tinels penseel en gedragen door de muziek.
Tickets

Lady Linn & Her Magnificent Bigband

Voorstelling nieuw album (première)

| Schouwburg Cc Strombeek
Muziek Podium Podium 2018-2019
Lady Linn viert haar kristallen jubileum, en hoe! Voor de gelegenheid vormt ze 'Her Magnificent Seven' om tot 'Her Magnificent Bigband', bestaande uit het kruim van de Belgische muziekwereld. Speciaal voor haar bigband schreef ze 12 gloednieuwe nummers. Deze gaan live in première in Strombeek!
Tickets

Wannes Cappelle & broeder Dieleman (try-out)

Dit is de bedoeling

| Eldorado
Muziek Podium Podium 2018-2019
De Belgische muzikant Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal) en de Nederlandse broeder Dieleman sloegen voor het eerst de handen in elkaar in 2017 voor GrensGeluid. Het klikte zo goed dat de twee besloten om zowel in België als Nederland op te treden met hun album 'Dit is de bedoeling'.
Tickets