Vlieg
Familie Humor Podium Seizoen 2017-2018

Is het poppenspel, film, theater, animatie, muziektheater? Manual Cinema uit Chicago past in geen enkel hokje, want het is alles in één. Dit collectief van kunstenaars uit verschillende disciplines tovert sprookjesachtige - en soms spookachtige - beelden op het scherm. En vóór het scherm. Want in plaats van hun ingenieuze trucs, poppen en spelers te verbergen, laten de makers van Manual Cinema gewoon zien wat ze doen: poppen manipuleren, mime spelen met maskers, ter plekke animaties produceren en dat alles - perfect geregisseerd - in een samenhangend verhaal projecteren. Al die simultane activiteiten leveren een fascinerende show op. Een show waarbij je je weer even een kind kan voelen dat met open mond naar de schaduwdieren kijkt die vader of moeder ‘s avonds op de slaapkamermuur tevoorschijn tovert.

In ‘Ada/ Ava’ leven we mee met Ada, die haar leven opnieuw moet inrichten als haar tweelingzus overlijdt. Thuis en in het kleine dorp waar ze met Ava woonde, wordt ze voortdurend herinnerd aan haar ‘andere helft’. Ze komt haar tegen in de portretten die gedurende hun leven zijn gemaakt, in het spiegelpaleis op de kermis, in alles wat ze doet. Wie is Ada zelf eigenlijk, zonder Ava?


“Een ondefinieerbaar verhaal van een spookachtige schoonheid” - New York Times

"Een meeslepende, boeiende ervaring" - Miami New Times

"Een staaltje van geavanceerd schaduwspel"  - Chicago Tribune

Gerelateerde events

Chefs

Yllana

| Schouwburg Cc Strombeek
Familie Humor Podium Seizoen 2017-2018
Een prestigieuze chef-kok heeft zijn inspiratie verloren en stelt zijn vertrouwen in een maf team om een spectaculair recept te maken en zo de sterren van zijn restaurant te handhaven. Dit waanzinnig Spaans gezelschap nodigt je uit om mee te kijken naar wat in hun hilarische pot wordt gekookt.
Tickets

Door de Bomen (3-12j.)

Door De Bomen

| Cc Strombeek
Familie Podium Seizoen 2017-2018
Ook bij de vierde editie van deze levendige kinderkunstendag nemen we de natuur als oneindige inspiratiebron en ga je met de hele familie aan de slag! We beloven een namiddag vol plezier, cultuur en natuur. Laat je onderdompelen in een magisch natuuravontuur...

Paddington 2 (6+)

ontbijtfilm

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Familie Seizoen 2017-2018 Nieuw
In de langverwachte vervolgfilm op de wereldwijde kaskraker zien we Paddington gelukkig gesetteld met de familie Brown in Windsor Gardens. Daar is hij een populair lid van de gemeenschap geworden:... met Hugh Grant, Brendan Gleeson, Jim Broadbent.
Tickets