Familie Humor Podium Seizoen 2017-2018

Is het poppenspel, film, theater, animatie, muziektheater? Manual Cinema uit Chicago past in geen enkel hokje, want het is alles in één. Dit collectief van kunstenaars uit verschillende disciplines tovert sprookjesachtige - en soms spookachtige - beelden op het scherm. En vóór het scherm. Want in plaats van hun ingenieuze trucs, poppen en spelers te verbergen, laten de makers van Manual Cinema gewoon zien wat ze doen: poppen manipuleren, mime spelen met maskers, ter plekke animaties produceren en dat alles - perfect geregisseerd - in een samenhangend verhaal projecteren. Al die simultane activiteiten leveren een fascinerende show op. Een show waarbij je je weer even een kind kan voelen dat met open mond naar de schaduwdieren kijkt die vader of moeder ‘s avonds op de slaapkamermuur tevoorschijn tovert.

In ‘Ada/ Ava’ leven we mee met Ada, die haar leven opnieuw moet inrichten als haar tweelingzus overlijdt. Thuis en in het kleine dorp waar ze met Ava woonde, wordt ze voortdurend herinnerd aan haar ‘andere helft’. Ze komt haar tegen in de portretten die gedurende hun leven zijn gemaakt, in het spiegelpaleis op de kermis, in alles wat ze doet. Wie is Ada zelf eigenlijk, zonder Ava?


“Een ondefinieerbaar verhaal van een spookachtige schoonheid” - New York Times

"Een meeslepende, boeiende ervaring" - Miami New Times

"Een staaltje van geavanceerd schaduwspel"  - Chicago Tribune

Vlieg

Gerelateerde events

Pluisje durf te vliegen (5+)

ontbijtfilm

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Familie Seizoen 2018-2019
Een jong trekvogeltje (Pluisje) heeft nog niet leren vliegen als zijn familie in de herfst migreert. Om met zijn naasten herenigd te worden, moet hij de poolwinter en wrede vijanden overleven, en zichzelf overstijgen.
Tickets